Akşam yatmadan bir kaşık andız pekmezi yerseniz ne olur? Andız pekmezinin faydaları nelerdir?

İnsan vücudunun daha sağlıklı olması için dışarıdan vitamin ve mineral takviyesine ihtiyaç duyar. Bunun içinde bazı besinlerden bu takviyeleri sağlanabilir. Özellikle kan değerleri ve hücre yenilenmesi için fayda sağlayacak besinler arasında ilk sırada yer alan andız pekmezi hakkına merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki andız pekmezinin faydaları nelerdir? Akşam yatmadan bir kaşık andız pekmezi yerseniz...

Yüksek yerlerde yetişen çam ağacının meyvesinin işlem görmesi sonucu elde edilen andız pekmezi insan sağlığına birçok faydası vardır. Andızdan elde edilen andıç kozalağında; eterli uçucu yağa helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler içermektedir. Bu yüksen diğer pekmezler gibi tatlı değil acıdır. Tahinle karıştırılarak tüketildiğinde acı tadı aza iner. Ülkemizde Mersin'de üretilen bu pekmezi deneyen birçok insanda faydaları hakkında çok ilginç iddialarda bulundu. Mersin Bozyazı ve Maraş Andırın bölgesinde toplanan ve pekmez haline getirilen ardıç ya da andızı alternatif tıp uzmanlarından Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'da önermektedir. Doğal bir takviye olduğunun altını çizen Saraçoğlu, özellikle kansızlık yaşayan kişilerin tüketmesini tavsiye eder. 

Pekmezin faydaları nelerdir? Pekmezin içine tereyağı ve karabiber ekleyip içerseniz...İLİŞKİLİ HABERPekmezin faydaları nelerdir? Pekmezin içine tereyağı ve karabiber ekleyip içerseniz...

bağışıklığı güçlendirir

bağışıklığı güçlendirir

AKŞAM YATMADAN BİR KAŞIK ANDIZ PEKMEZİ YERSENİZ NE OLUR?

  • Virüslerin çoğaldığı kış aylarında sağlıklı beslenme şekline önem veren uzmanlar özellikle kan yapıcı ve bağışıklığı güçlendirmeleri gerektiğini vurguluyor. Bunların başında da pekmez gelir.
  • Üzüm, keçiboynuzu pekmezlerinin yanı sıra andız pekmezinin de tüketilmesi gerektiğinin altını çizen uzmanlar akşam yatmadan bir kaşık tüketildiğinde vücudun ertesi güne daha dinç uyandığını belirtti.
  • Bunun yanı sıra andız pekmezi kan hücrelerinin çoğalmasını destekler. Bu sayede kan oranını artırarak kansızlık gibi hastalığın neden olabileceği yorgunluk ve halsizlik gibi sağlık sorunlarını ortadan kaldırır. Bağışıklık sistemini virüs ve bakterilere karşı güçlendirir. Bağırsak fonksiyonlarını düzenler.

andız meyvesi

andız meyvesi

Tahinin sağlığa faydaları nelerdir? Her gün iki kaşık tahin yerseniz...İLİŞKİLİ HABERTahinin sağlığa faydaları nelerdir? Her gün iki kaşık tahin yerseniz...

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • İçerdiği esansiyel yağ asitleri çok kuvvetli antioksidan etkisi gösterir. Bu etki sayesinde üst solunum yolları hastalıkları sırasında yaşanan nezle ve grip hastalıklarına iyi gelirken balgamda ki iltihabı da söker atar.
     
  • Eklem, romatizma ve kemik erimesi gibi durumların neden olduğu ağrıların şiddetini azaltır. Bunun yanı sıra hastalıkların ilerlemesini de önler. 
     
  • Antioksidan özelliği sadece üst solunum yolu hastalıklarına değil aynı zamanda ağız içi yaralara da fayda sağlar. Bir kaşık andız pekmezini ılık yarım bardak su ile karıştırınız ağzınızda gargara yapın. 
     
  • İdrar yolu enfeksiyonunu önleyerek, kolayca tuvalete çıkmayı destekler. Aynı zamanda bağırsaklardaki parazitleri azaltarak rahat bir dışkılama işlemi sağlar. Andız pekmezini düzenli tüketenlerde basur ve ishal gibi durumların yaşanma ihtimalinin çok az olduğu gözlemlenmiştir. 
     
  • Vücuttaki toksinleri atmak için karaciğere yardım eder. Ayrıca kanı temizleyerek damar yollarını açar. Kalp ve damar tıkanıklığı risklerini azaltır.
     
  • Kötü alışkanlıklardan dolayı ortaya çıkan böbrek taşlarının düşürülmesini sağlamanın yanı sıra oluşumunu da önler.
     
  • Yapılan bazı araştırmalarda andız pekmezinin saç dökülmesini önlediği görülmüştür. Çıban gibi yaralara sürüldüğünde kısa sürede iyileştirdiği de gözle görülür bir sonuç olmuştur.
     
  • Her gün bir yemek kaşığı andız pekmezini kahvaltınızda tüketerek tüm bu faydalarda kısa sürede yararlanabilirsiniz. Ayrıca tahin ya da ılık su ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Aşırı tüketildiğinde fazla kiloya neden olur. Ayrıca şeker hastalarının da bu pekmezi tükettiğinde mutlaka bir uzmana başvurmaları gerekir. Yoğun bir pekmez olduğundan fazla tüketildiğinde mideyi rahatsız edebilir. 

Eliminasyon diyeti nedir ve nasıl yapılır? Eliminasyon diyeti ne zaman uygulanır

İLİŞKİLİ HABER

Eliminasyon diyeti nedir ve nasıl yapılır? Eliminasyon diyeti ne zaman uygulanır
Zeytinyağlı otlu pilav nasıl yapılır? Zeytin yağlı otlu pilav tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Zeytinyağlı otlu pilav nasıl yapılır? Zeytin yağlı otlu pilav tarifi!

BİR YORUM YAPIN 16

Ahmet 2 yıl önce

Andız pekmezi içtiğim zaman geceleri çok terletiyor şu içinde kalıyorum bunu bizzat denedim içmediğim zamanlar kesinlikle terleme olmuyor bu neyden dolayı olabilir sizce bilgi alabilirmiyim?

Toplam 2 beğeni

sağlık 2 yıl önce

Böbrek rahatsızlıkları olanlar doktor kontrolünde tüketirse daha iyi olur

Toplam 1 beğeni

Halil Aydın 3 yıl önce

Kış sonu yani Aralık ayı gibi hazırlanmaya başlıyor, ay sonuna kalmadan hazır olur, 35 TL Kg fiyatı. İnstagram 12halilaydinn ;) stok çok yok toptan vercez bir kısmını perakendeye ayırcaz. Geç kalmayın

Toplam 2 beğeni

İFK 3 yıl önce

Andız ağacı 1200 m rakımdan sonra görülen bir çam türüdür. Pekmezinin yapımı çok zahmetlidir. Andız Toros dağlarının güney yamacından toplanmışsa pekmezi daha tatlı olur. Kuzey yamaç meyvelerinin pekmezi tetremsi hatta acıdır.

Toplam 4 beğeni

hamdi çakar 3 yıl önce

andız bekmezi yeni değil eskiden beri akciyerlere balgam çıkartma için kullanılır sabah andız pekmezi yemekten bir saat önce alınır akşam yemekten bir saatönce keçi boynuzu pekmezi bir yemek kaşığı alınır ve 15 gün devam edilir balgamıkendi atıyor tık tık diye şeker hastaları oranını kendileri belirlesinler dikkat etsinler.

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun