Oolong çayı (Kokulu çay) nedir? Oolong çayının faydaları nelerdir?

Oolong çayı yani kokulu siyah çayın ne olduğunu biliyor musunuz? Uzak doğunun geleneksel içeceği olan oolong çayı hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizler için araştırdık. Göğüs kanserine son veren aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olacak olan bu mucize çay hakkında her şeyi haberin detayında bulabilirsiniz.

Camellia sinensis bitkisinden üretilen oolong çayı bitkiden bulunan yapraklarla elde ediliyor. Çin, Tayvan ve Japonya gibi ülkelerde sıklıkla tüketilen bu çay geleneksel kültür haline gelmiştir. İpek yolu ile tüm dünyaya dağılan bu çay genellikle yemeklerden önce ya da yemekten 3 saat sonra tüketilirmiş. Popüler olan bu çayın insan sağlığına çok faydası vardır. Rivayetlere göre Japon Kralları sağlıklı ömürlerini bu çaya borçlu oldukları söyleniyor. Sadece Krallar değil Kraliçe ve prenseslerde bu çaydan tüketir. Hücreleri kısa sürede yenileyen oolong yani kokulu çay cilt sağlığına da inanılmaz fayda sağlar. Japonya'da teknoloji ilerledikçe bu çaya olan ilgide artmıştır. Araştırmalarda kokulu çaydan günde 2 bardak içildiğinde vücudun günlük ihtiyacı olan polifenolleri aldığını bu maddeninde ağız sağlığından sindirime ve sinirlere kadar her sistemi derinlemesine toksinlerden arındırdığı görülmüştür. 

Oolong çayı

Oolong çayı

OOLONG ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

- İçerdiği antioksidan sayesinde kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterol seviyesini dengede tutar. Oolong çayı damarlarda tıkanıklığa neden olacak durumları engelleyerek var olan kötü yüzeyli plakları temizler. Böylece ciddi sonuçlara neden olan felç, inme ve kalp krizi risklerini azaltır.

- Yapılan araştırmalarda kokulu siyah çayın ağız içerisinde oluşan bakteri miktarını önleyerek. Diş etlerine ve aralarına yerleşen tüm enfeksiyonlu virüsleri temizleyerek ağız kokusunu ve ağız içerisinde oluşma ihtimali olan rahatsızlıkları azaltır.

- Kateşin maddesi tümörlü hücrelerin hem oluşumunu hemde oluşmuş olanın gelişimini önleyerek kanser hastalıklarını engeller. Bu madde bakımından en zengin besin ise oolong çayıdır. En son yapılan bir araştırmada kokulu siyah çayın göğüs kanserine karşı savaşmada etkili olduğu tespit edilmiştir. Çin'de sağlık sektöründe ve ilaç yapımında kullanılan bu çayın özünün DNA yapısını olumsuz etkileyen tümörleri önlediği belirlenmiştir. 

- Uzun süre enerji ve tokluk hissi verdiğinden zayıflamada da oldukça etkisi olduğu bilinir. Ayrıca kan seviyesini ve kanda bulunan şekeri dengelediğinden şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği bir çaydır. 

- Kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor gibi maddeler bakımından zengin olan oolong çayı, vücudun direncini artırarak çeşitli hastalıklara karşı güçlendirir. 

- Vücuttaki toksinleri atmada etkili olduğundan yüzeyinde bulunan zararlı hücreleri de azaltır. Dermis tabakasını güçlendirerek sivilce ve aknenin çıkmasını önlemenin yanı sıra kırışıklık ve yaşlanmayı da önler. 

Oolong çayının yan etkileri

Oolong çayının yan etkileri

OOLONG ÇAYININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Yüksek oranda içerdiği kafein baş ağrısına, mide bulantısına ve çarpıntıya neden olur. Geç saatlerde tüketildiğinde uykusuzluğa da sebebiyet verebilir. İdrar sökücü özelliği olduğundan vücudun hızla su kaybetmesini sağlar. Ayrıca emzirme ve gebelik dönemindeki kadınların tüketmemesi gereken çaylardan biridir. Bu çayı tüketmeden önce bir uzmana başvurunuz. 

Hangi yaraya nasıl müdahale edilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Hangi yaraya nasıl müdahale edilmeli?

BİR YORUM YAPIN 0