Hangi iç organlar olmadan da yaşanır? Safra kesesi olmazsa ne olur?

Vücudumuzda bulunan bazı organların olmamasına rağmen sağlıklı bir şekilde yaşayabileceğimizi biliyor musunuz? Peki İnsan sağlık açısından hangi iç organlara ihtiyaç duymaz? Sizler için vücudumuzdaki iç organları ve işlevlerini araştırdık. Haberin detayında hangi iç organlar olmadan yaşayabileceğinizi bulabilirsiniz.

İnsan sağlığının işlevselliği açısından bir bütün olarak yaratılan iç organlarımızdan bazılarının olmaması bu sağlık sürecinin bozulmadığını ispatlayan bazı çalışmalar yapıldı. Elbetteki bir organın olmaması aksaklığa neden olur. Ancak bazı organlardan iki tane olması ya da yaptığı görevi başka organında yapmasından dolayı eksildiklerinde ciddi bir sağlık problemi olmaz. Yüzyıllardır bununla ilgili yapılan çalışmalarda insan vücudundan cerrahi operasyonla alınan bazı organlara rağmen sağlığın çok etkilenmediği gözlemlenmiştir. Ancak bu hastaların daha sağlıklı ve dikkatli beslenmeleri gerekir. 

PEKİ İNSAN SAĞLIK AÇISINDAN HANGİ İÇ ORGANLARA İHTİYAÇ DUYMAZ?

- Safra kesesi karaciğerin alt kısmında bulunan küçük bir organdır. Karaciğerin vücuttaki tüm toksinleri toplayıp atmakla görevlidir. Bu toplama atma sırasında safra kesesi de biriken yağları toplar ve kolayca sindirmeye yardımcı olur. Ancak bu görevin aynısını bağırsaklarda yapar. Bazı faktörlerden dolayı safra kesesi yağları sindiremediğin de taş oluşumuna sebebiyet verir. Bu yüzden uzmanlar içerisinde biriken taşla beraber safra kesesini de alır. Safra kesesi alınan bir hastanın yağ sindirme işlevi yavaşladığından uzmanın önerdiği sağlık menüsünü tüketerek yaşamını sürdürmelidir.

Safra kesesi

Safra kesesi

- Dalak karnın sol tarafında bulunur. Kandaki kırmızı kan hücrelerini temizleyerek demir maddesinin vücuda yayılmasını sağlar. Bu görevi aslında iç organların bir çoğu yapar. Dalak aldığı kan miktarını biriktirdiğinden aldığı herhangi bir darbe sırasında iç kanamaya neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar şişmiş dalağı cerrahi operasyonla vücuda hasar vermeden alır. Enfeksiyonu önlemede etkili olan dalak, vücuttan alındığında kişinin bol miktarda C ve D vitaminleri tüketmesi gerekir.

Dalak

Dalak

- Bademcik boğazın her iki tarafında bulunur. Vücuda giren enfeksiyonlu hücreleri yok ederek bağışıklığı güçlendiren bademciğin görevinin aynısını bağışıklık sistemi kendisi de yapıyor. Çocuk yaşta deforme olan bademciğin alınmasında bir sakınca yoktur. Ancak bademcik belli bir yaştan sonra alınması sakıncalıdır.

Bademcik

Bademcik

- Besinler sindirim sistemindeki son organ olan kalın bağırsağa kadar gelen her şeyden arındırılmış olur. Kolon olarak da bilinen bu bağırsakta ise lifler ve tuzlar ayrılır. Gelişmiş teknoloji ile bu organ olmadan da hastaların sindirimi tamamlayabileceği kanıtlandı. 

Kalın bağırsak

Kalın bağırsak

- İdrar torbası olmadan kişiler rahatça tuvalet ihtiyacını giderebilirler. Elbetteki bu duruma ek olarak yapay organ yapılabilir. 

İdrar torbası

İdrar torbası

- Karın sağ bölümünde bulunan apandis içinde herhangi bir besin içermez. Apandisit bağışıklık sistemine destek olarak protein maddesinin vücuda yayılmasını sağlar. Bağırsakların ya da böbreklerin iltihaplanması sonucu bu organ hasar alır ve patlaması sonucu vücuda ciddi hasar verir. Bu yüzden şişmesi akabinde cerrahi operasyonla vücuttan alınır. 

Apandisit

Apandisit

Evlendikten sonra neden kilo alınır? Evlilikte formu koruyan diyet

İLİŞKİLİ HABER

Evlendikten sonra neden kilo alınır? Evlilikte formu koruyan diyet
Hamilelikte ikili tarama testi! Sağlıklı bebeklerde ense kalınlığı değerleri

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte ikili tarama testi! Sağlıklı bebeklerde ense kalınlığı değerleri

BİR YORUM YAPIN 0