Diz ağrısı neden olur ve belirtileri nelerdir? Diz ağrısına neden olan hastalıklar...

Vücudun tüm yükünü taşıyan dizler, bazı etkilerden ve hastalıklardan dolayı hasar alır. Hareket etme güçlüğüyle beraber artan bu ağrılar hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Kireçlenme, sıvı kaybı, yanlış hareket sonucu ciddi sağlık sorunlarının doğurduğu diz ağrısı hastanın yaşam kalitesini düşürür. Peki diz ağrısı neden olur ve belirtileri nelerdir? Haberin detayında:

Diz ağrısının en temel nedenlerinden biri diz kapağındaki kemiğin çevresel faktörler nedeniyle hasar almasından kaynaklanıyor. Diz ağrısı genellikle ileri yaşlarda ortaya çıkar. Ancak kemik hastalığı olan kişilerde ve sporcularda da sıklıkla rastlanan bir hastalıktır. Vücudun ağırlığını kontrol eden ayak bileklerinden sonra gelen dizler yanlış bir pozisyonda ya da darbe sırasında hasar alır. Bu hasar genellikle diz kapağında yaşandığında sağlıklı kullanımı azalır. Erkeklere oranla kadınlarda daha sıklıkla yaşanan diz ağrısı dikkate alınmadığında uzuv kaybına bile neden olabilir. Diz ağrısına neden olan en yaygın durum kireçlenmedir. Diz kapağı ve çevresinde biten kalsiyum kemik kaybına ya da kemik içindeki sıvının azalmasına yol açar. Genellikle ileri yaşta görülen bu hastalık hastanın daha rahat hareket etmesini engeller. Bunu önlemek için uzmanlar çeşitli cerrahi ameliyatlar önerir. Ortopedik problemlerin başında gelen diz kireçlenmesini yaşayan hasta ileri yaşta ise bu durum daha kötü sonuçlanabilir. Çünkü kemikler bir süre sonra kendilerini yenilemesi imkansızlaşır. Kıkırdaklara kadar alan hasarda farklı cerrahi operasyonlar yapılır.

Bacak ağrısı neden olur? Bacak ağrısı hangi hastalıkları habercisi? Bacak ağrısı nasıl geçer?İLİŞKİLİ HABERBacak ağrısı neden olur? Bacak ağrısı hangi hastalıkları habercisi? Bacak ağrısı nasıl geçer?

DİZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Kireçlenme, vücudun toksin oranının artması sonucu eklem aralarında biriken iltihap, sporcularda sıklıkla rastlanan menüsküs yırtılması, diz kapağındaki kemiğin hasar alması, dizlerden geçen sinirlerdeki ya da damarlardaki vitamin oranının azalması, aşırı kiloluluk, hareketsiz yaşamdan sonra aniden düzensiz spora başlama, ayak bileklerinin hasar alması sonucu vücut ağırlığının dizlere kalması ve diz kemiklerinin enfeksiyon kapması gibi durumlar diz ağrılarına neden olur.

diz ağrısı

diz ağrısı

DİZ AĞRISI HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

  • Halk arasında en çok doğru bilinen yanlış her diz ağrısının aynı sebepten kaynaklanmasıdır. Ancak uzmanlar her diz ağrısının aynı nedenlerden ortaya çıkmadığını özellikler vurguluyor.
     
  • Menisküs bağlarının kopması sadece sporcularda değil menopaza giren kadınlarda da yaşanan bir durumdur.
     
  • Her ağrı kesici ilaç diz ağrılarını ortadan kaldırmaz. Diz ağrıları için mutlaka bir uzmana görülmelidir.
     
  • Topuklu ayakkabılar diz ağrılarını hafifletmez tam tersi diz kapaklarının arkaya doğru sıkışmasına neden olur.
     
  • Hareket, masaj ve krem sürmek diz ağrılarına kesin çözüm sağlamaz bunun için bir uzmana danışılması gerekir.

diz ağrısı

diz ağrısı

DİZ AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Diz ağrılarının şiddetinin artılması beklenmeden bir uzmana görünmekte fayda var. Ortopedi uzmanının kontrol ettiği dizdeki ağrının nedenini anlamak için MR çekilir. Bunun akabinde uzman bir ilaç ve fiziki tedavi yöntemi uygular. Bazı tıbbi uzmanlar ise doğal yolla hazırlanan bir kaç kür öneriyor.

Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı OP. DR. Mahmut Kalendar, iki farklı operasyon şekli ile diz ağrılarına neden olan durumların ortadan kaldırılabileceğini vurguladı:

AĞRISIZ DİZ PROTEZ AMELİYATI NASIL YAPILIR?

DİZE YÜK AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Vücut ağırlığının dizde olması bazı olumsuz sonuçlara da zemin hazırlar bunlardan bir tanesi de diz kıkırdaklarında bozukluk bu bozukluk kişinin yürüyüşünü etkiler. İleri zamanlarda bel ağrısına kadar neden olabilecek sonuçlar doğurabilir. Diz kireçlenmesine zemin hazırlayan bu durum 45-50 yaşlarında ortaya çıkar. Kalendar, bu durum içinde öncelikle protez yerine dize yük ameliyatını önerir. Tamamen kemiklerden ümit kesilince protezi önerdiğini açıkladı:

Bir bardağı tüm vücudu temizleyen: Kefirin faydaları nelerdir? Kefir suyu içmek ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Bir bardağı tüm vücudu temizleyen: Kefirin faydaları nelerdir? Kefir suyu içmek ne işe yarar?

BİR YORUM YAPIN 3

Mustafa Can 4 yıl önce

Diz ağrısı için, her sabah kahvaltıdan 30-40 dk. önce 10 adet bamya tohumunu çiğ olarak (suyla da olabilir) çiğnemek çok yararlı. Ben büyük oranda iyileştim. Üç ay devam etmem istendi, ama ben korkudan bırakamıyorum.

Toplam 3 beğeni

zafer gülten 4 yıl önce

diz ağrısı çekenler ameliyatı en son çare olarak düşünmeli,çünki ameliyatda kalıcı bir çözüm değil,bazı ameliyatların 4-5 sene tekrarı gerekebiliyor. burdan diz,bel,omuz ağrısı gibi ağrılar çekenlere en etkili tedavi ve ilaç -mason balığı yağı- dyorum. biraz pahalı bir yağdır,alırken iyi yerden almak,sahte olup olmadığına dikkat etmek ,ulu orta kişilerden almamak lazımdır.en iyisi İzmir Kemeraltı çarşı balık halinde bulunuyordu.denedim,çok faydasını gördüm.

Toplam 2 beğeni

Orhan yavuz 2 yıl önce

Bende 10 yıldır ağrı vs problem vardı yaşa bağlı kireçlenme teşhisi konmuştu ağrı kesiciler kısa süreli semptomları geciriyordu ama tedavi etmiyordu ben çareyi kolejen takviyesinde gördüm çok memnunum. Tıp 2 kolejen peptip

Toplam 0 Beğeni