Elma sirkesi suyunun faydaları nelerdir? Duş suyunuza elma sirkesi eklerseniz ne olur?

Suyu çıkartılarak fermantasyon yolu ile üretilen elma sirkesi asidik güçlü bir sıvıdır. Bu sıvı yüzyıllar önce alternatif tıp uzmanları tarafından keşfedilmiş ve ilaç yapımlarında kullanılmıştır. Peki elma sirkesi suyunun faydaları nelerdir? Güçlü bir toksin atıcı özelliğe sahip olan elma sirkesi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Haberin detayında elma sirkesi suyuna ait her şeyi bulabilirsiniz.

İçeriğinde fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, pektin, A, B1, B2, B6, C ve E vitaminlerini içeren sirkeli su pirinç, elma, üzüm ve arpa gibi besinlerin ham suyu çıkartılarak elde edilir. Sirke Doğu tıbbında keşfedilen ve yaraları temizlemede kullanılan en büyük buluşlardan biridir. İçerdiği asidik sayesinde enfeksiyonu önleyen sirke zamanla yemek yapımlarında temizlikte ve diğer hastalıklarda doğal ilaç olarak kullanılmıştır. Fermente yöntemi ile elmanın direk kendi asidinin çıkarılması elde edilir. Uzmanlar direk tüketildiğinde günde en fazla 2 defa bununda bir akşam bir gündüz olması gerektiğini vurguluyor. 

Osmanlı devrinde saraydaki kadınlar güzellik bakımlarının listesinde sirkede varmış. Özellikle cilt temizliğinde fayda sağlayan sirke leke ve aknelerin çıkması engellenirmiş.

Sıfır şeker barındıran sirke aynı zamanda kandaki hücreleri dengeler.

Aralarında en güçlü olan elma sirkesinin suyu ciltten saça kadar birçok faydası vardır.

Çok kuvvetli bir virüs öldürücüsü olan elma sirkesi suyu, zayıflamada da oldukça etkilidir.

Sabah uyanınca aç karna sirke içilir mi? Saraçoğlu elma sirkesi diyetiİLİŞKİLİ HABERSabah uyanınca aç karna sirke içilir mi? Saraçoğlu elma sirkesi diyeti

DUŞ SUYUNUZA ELMA SİRKESİ EKLERSENİZ NE OLUR?

Faydaları saymakla bitmeyen elma sirkesinin suyuna dair uzmanlar oldukça ilginç açıklamalarda bulundu. Vücutta özellikle değişen mevsim geçişlerinden kaynaklı pH seviyesindeki dengesizlik bazı sağlık sorunlarına yol açar. Ayrıca yağlanma oranı oldukça yüksek olan ciltlerde sıcaklığın artmasıyla ter bezleri hızla çalışır aşırı tere ve kokuya neden olur. Saç derisini kaldıran ve kepeklenmeye yol açar. Uzmanlar tüm bu sorunların önüne geçmek için elma sirkesi suyunu öneriyor. Duş alırken suya elma sirkesi ekleyerek son yıkanma yapılması tavsiye edilir. Böylece cildin pH dengesi korunmuş olur. Ter bezleri dengelenir. 

duş suyunuza elma sirkesi eklerseniz

duş suyunuza elma sirkesi eklerseniz

ELMA SİRKESİ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- Japonya'da yapılan bir araştırmada obezite olan kişilerin vücutlarında yağ yakma asit oranının azaldığından dolayı hızla kilo aldıkları gözetlenmiştir. Ancak araştırmada sirke tüketen kişilerin hızla kilo verdikleri görülmüştür. Bir bardak suya bir kaşık elma sirkesi katıp günde iki defa tüketebilirsiniz.

  • İlerleyen yaşlarda ve kemik hastalıklarının etkisi ile yaşanan kramp ağrıları azaltmada da sirke oldukça etkilidir. Bir ılık su bardağının içerisine bir tatlı kaşığı bal katıp günde bir defa içerek ağrıları azaltabilirsiniz.

Karanfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKaranfil çayının faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl yapılır?

sirkeli su

sirkeli su

- Sirke özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan grip, kuru öksürük ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların yaşanmasını da önler. Haftada iki defa ılık bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ve su katıp karıştırınız. Karışıma dilerseniz zencefil de ekleyerek daha kuvvetli bir doğal ilaç elde etmiş olursunuz.

  • Bazı bağışıklıklar enfeksiyonlu hücrelere karşı oldukça zayıftır. Özellikle mantarlı hücrelerin çoğalmasına meyilli olan vücuda sahip kişilerin gece yatmadan ılık bir suyun içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketmesi tavsiye edilir. Bu uygulama vajina mantarı ve mesane enfeksiyonları için birebir fayda sağlar.

- 2006 yılında yapılan bir araştırmada sirke içerdiği asit sayesinde vücuttaki tümörlü hücrelerin oluşumunu önler. Ayrıca diğer vücut hücrelerinin DNA'sını koruyarak mutasyona uğramalarını engeller.

  • Kandaki insilün direnci bozulduğunda kişilerde şeker hastalığı ortaya çıkar. Uzmanlar bir tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyerek tüketildiğinde bu riskin azaldığını vurguluyor. Aynı zamanda kandaki diğer hücreleri de dengede tutarak yüksek tansiyon gibi durumların yaşamasını önlediği tespit edilmiştir.

sirke

sirke

- Bazı güzellik uzmanları cildin elastikiyetini artırmanın en sağlıklı yolunun elmalı sirke olduğunu öneriyor. Cilt yüzeyinde yaşanan deformasyonları önleyerek kırışmasını ve yaşlanmasını önler. Tonik olarak kullanılan elma sirkesi aynı zamanda gözeneklerin temizlenip sıkılaşmasını sağlar. 

  • Banyoda son durulama da elma sirkesi kullanıldığında saçların hücrelerini yeniler. Parlaklığını artırarak dökülmeyi engeller. Saç diplerindeki pH değerini artırarak da saç köklerini kuvvetlendirir.

elma sirkesi suyunun saça faydaları

elma sirkesi suyunun saça faydaları

- Gün boyu çalışanların en büyük problemlerinden biri vücutta artan toksin ve ayak kokusudur. Ancak eve geldikten sonra sirkeli ılık suda bir saat bekletilen ayaklardan hem vücuttaki tüm toksinler çıkar. Hem de ayak kokusu giderilir. Bunun aynı sıra ayak derisi kendini yeniler mantar ya da her hangi bir cilt hastalığının yaşanması engellenir. Ayrıca tırnaklarda yenilenerek hasar almaz.

  • Yemeklerden sonra yaşanan hazımsızlık ve karın şişkinliği gibi mide sorunları için etkili olan elma sirkesi ayrıca mideyi de temizler. 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve bir bardak su karışımı ile yaşanan karın şişkinliği kısa bir sürede giderilmiş olur. 

elma sirkesi besin değeri

elma sirkesi besin değeri

BİR YORUM YAPIN 4

Reis C* 2 yıl önce

ELMA nın Kilosu kaç para haberiniz varmı yemeye alamıyoruz ki yıkanmaya alsak...

koca yusuf 4 yıl önce

bence direkt turşu suyu ile yıkanmalı

Toplam 2 beğeni

said 4 yıl önce

göze kulağa buruna dişe gargara, elma sirkesi iki ayda müthiş tedavi tüm ilaçlardan kurtarır.

Toplam 4 beğeni

bay karamsar 4 yıl önce

her gün kullanmayın sakın ha yoksa artık etki göstermez oluyor

Toplam 2 Beğeni