Yemlik otunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Baharla beraber yeşermeye başlayan yemlik otunun insan sağlığına faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Peki yemlik otunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İç Anadolu'da yemeği yapılan yemlik otu hemen hemen her tarlada ve yol kenarında kendiliğinden yetişir. Haberin detayında yemlik otuna dair her şeyi bulabilirsiniz.

Bilinçli kişiler tarafından toplanması gereken yemlik otu, çoğunlukla yemek olarak tüketilir. İçeriğinde bol miktarda A, B2, B6 ve C vitaminleri bulunan yemlik otu insanı doyurduğu kadar fayda da sağlar. Sindirimi düzenleyen otlar arasında yer alan yemlik otuna İç Anadolu'da "Otların Padişahı" olarak adlandırılır. Tam bir şifa kaynağı yemlik otunun üç çeşidi vardır. Çayır, tarla ve dağ yemliği olmak üzere üçe ayrılır. Demir bakımından zengin olan yemlik otu kansızlık rahatsızlığını ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda göz içinde oldukça fayda sağlar. Özellikle görme yetisini sağlayan sarı noktanın deforme olmasını önler. Görüntü itibari ile yeşil soğana benziyor.

yemlik otu

yemlik otu

YEMLİK OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- En etkili faydası taze tüketildiğinde sindirim problemlerini çözer. Kilo aldırmayan yemlik otu, vücudun enerji oranını yükselterek gün boyu tok tutar. Özellikle yoğurt ile tüketildiğinde midenin asit oranını dengeler. 

- İçeriğinde antiseptik özelliği olan yemlik otu tıbbı tedavilerde kaynatılır. Lapa halde yaraların üzerine konularak sarılırmış. Kısa sürede kanamayı durdurarak yaranın iyileşmesini hızlandırır.

- Saç dökülmesi ve tırnak kırılması B vitaminin eksikliği ile artar. Zayıflayan tırnak ve saç derisi hem estetiksel hem de sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Bir tabak yemlik otu buralarda yaşanan deformeleri azaltarak saç dökülmesini önler. Ayrıca tırnakları kuvvetlendirerek kırılmalarının önüne de geçer.

yemlik otunun faydaları

yemlik otunun faydaları

- Sarımsakla beraber düzenli tüketildiğinde kolesterol seviyesini düşürür. Damar tıkanıklığına neden olan iltihabı temizleyerek kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını önler.

- İçerdiği A vitamini özellikle gece körlüğü yaşayan kişilere fayda sağlar. Göz içerisindeki sıvı oranını dengeleyerek sarı noktanın hasar almasına neden olacak durumları ortadan kaldırır. Görme yetisini kuvvetlendirir.

- Vitamin ve mineral zengini olan yemlik otu bağışıklık sitemindeki serbest radikallerin sayısını azaltarak hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

BİR YORUM YAPIN 0