Yeşil zeytinin faydaları nelerdir? Günde 5 tane yeşil zeytin yerseniz...

Dış kısmı etli olan yeşil zeytin, içeriğinde yüksek oranda omega-3 yağ asitleri barındırır. Sinir hücrelerinden sindirimsel işleyişe kadar fayda sağlar. Uzmanların günlük tüketimini tavsiye ettikleri besinler arasında yer alan yeşil zeytin hakkında merak edilenleri araştırdık. Yeşil zeytinin faydaları nelerdir? Günde 5 tane yeşil zeytin yerseniz...

Kuran- Kerim'de adı geçen ve şifalı olduğu söylenen zeytin yüzyıllar boyunca tıbbi tedavide kullanılmıştır. Çekirdeğinden yapraklarına kadar faydalı olan zeytinin yeşil olan çeşidi de uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen besinler listesinde yer alıyor. Şubat ayında hasadı yapılan yeşil zeytinler siyah zeytinin olgunlaşmamış halidir. Yeşil zeytin siyaha oranla daha çok E vitamini ve mineral barındırır. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan yeşil zeytin göz hastalıkları içinde faydalıdır. Ülkemizde Ege ve Marmara zeytin üretiminde birinci sırada yer alır. Ancak yeşil zeytin en çok Akdeniz'de üretilir. Zeytinden elde edilen yağ da en sağlıklı yağlar arasındadır. İlaç ve kozmetik sanayi de ham madde olarak  kullanır. Cilt ve saç sağlığı için en ideal besindir. 

Evde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır? Kavanozda kırma yeşil kurma tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kırma yeşil zeytin nasıl yapılır? Kavanozda kırma yeşil kurma tarifi

beyni yeniliyor

beyni yeniliyor

BEYNİ 20 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR! UNUTKANLIĞI YÜZDE 40 AZALTIYOR...

Genellikle çiğ alınıp evde yapılan şeyin zeytinden günde 5 tane tüketildiğinde kişinin günlük ihtiyacı olan vitamin ve mineral değerlerini karşılar. Aynı zamanda gün boyu dinç olmasını da sağlar. Yapılan araştırmalarda bilim insanların özellikle tutun ve şekerin beyne verdiği hasarı iyileştiren en mucize besin olarak yeşil zeytini öneriyor. Araştırma sonucunda yeşil zeytinin beyindeki hasarları düzelterek unutkanlık ve ileri yaş demans ya da alzheimeri engellediği ortaya çıkarıldı. 

YEŞİL ZEYTİN SAHURDA TÜKETİRSENİZ

YEŞİL ZEYTİN SAHURDA TÜKETİRSENİZ

YEŞİL ZEYTİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Yüksek miktarda E vitamini içeren yeşil zeytin bu sayede güçlü bir antioksidan sağlar. Bu özelliği sayesinde vücutta birken tüm zararlı toksinleri idrar yolu ile atar. Sağladığı bu fayda aynı zamanda sindirim yollarını da temizler. Özellikle mesanede biriken toksinleri atarak taş ve kum oluşumunu azaltır.
     
  • Göz içerisindeki vitamin ve mineraller azalınca ciddi hastalıkların yaşanmasına sebebiyet verir. Göz sağlığı için de gün içerisinde bazı besinler tüketilmelidir. Bunların başında da havuçtan sonra yeşil zeytin gelir. Yeşil zeytin aynı zamanda görme kaybını önler.

yeşil zeytin

yeşil zeytin

  • İçerdiği maddeler sayesinde kan hücrelerini dengeler. Özellikle şeker miktarının yükselmesini engeller. Bu sayede şeker hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği bir besindir.
     
  • Uzun süre tokluk hissi verdiğinden kişinin gün boyu daha az yemesini sağlar. Kilo vermede fayda sağlar. Midenin asit oranının artmasını önleyerek mide duvarının deforme olmasını engeller. 

yeşil zeytin

yeşil zeytin

  • Doymamış yağ asidi bakımından zengin olduğundan kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.
     
  • Yapılan araştırmalarda hücrelerin sağlığını koruduğundan mutasyona uğramalarını engeller. Bu sayede de tümör ve kanser oluşumunu önlediği gözlemlenmiştir. Uzmanlar bunun yanın sıra yeşil zeytinin romatizma yani eklem ağrılarına da iyi geldiğini vurguluyor. 

yeşil zeytin oldukça faydalıdır

yeşil zeytin oldukça faydalıdır

  • Cilt hastalıklarının bir çoğu karaciğerin yağlanmasına bağlı ortaya çıkar. Yeşil zeytin karaciğerin yağlanmasını önleyerek akne ve sivilce oluşumunun önüne geçer. Aynı zamanda vücuttaki dengesiz dağılan vitamin ve mineraller nedeniyle saç köklerindeki hücreler zayıflar bu da saç dökülmesine ve yıpranmasına neden olur. Yeşil zeytin ise içerdiği E vitamini sayesinde bu problemlerin yaşanmasını önler.

yeşil zeytin besin değeri

yeşil zeytin besin değeri

YEŞİL ZEYTİNİN HERHANGİ BİR ZARARI VAR MIDIR?

İçeriğinde güçlü metaller ve mineraller bulunduran yeşil zeytin bazı kişilerde alerjiye neden olur. Çok bir zararı olmasa da boğaz kaşıntısına kısa süreli mide yanmasına ve bazılarında da cilt kaşınmalarına neden olabilir. Bunun yanı sıra aşırı tüketildiğinde ishale yol açar. B da vücudun aşırı sıvı kaybına zemin hazırlar.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Ertan 1 yıl önce

Yeşil zeytin Şubat ta değil de Eylül ve Ekim aylarında toplanır.

Toplam 2 beğeni