Beynin doyum sinyaline dikkat!

Yapılan araştırmalarda beyin doydum sinyalini vermeden mide doyduğunda ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlandığı gözlemlenmiştir.

Beyin yemek yedikten yaklaşık 20 dakika sonra doydum sinyali verir. Beyin ve mide arasında yemek yerken ortaya çıkan iletişim sorunu bazı hastalıkların temelini oluşturur. Muğla'da düzenlenen Peynir festivalinde konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, bu konu ile ilgili "O sürede siz ne kadar hızlı yerseniz, ne kadar çok yerseniz midenizi o kadar doldurmuş, fazlasıyla kalori almış oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

muğla peynir festivali

muğla peynir festivali

Harzadın, yapılan araştırmaları da hatırlatarak, hızlı yemek yemenin beynin sinyallerini bozduğunu ve kişinin doyma isteğinin dengesizleştiğini vurguladı.

peynir

peynir

Ayrıca hızlı yemek yemenin yanında hızlı yemek hazırlamanın da vitamin ve minerallerin azaltığını belirten Harzadın, "Bunları yavaş tüketerek daha çok besin içeriğini vücudumuza alıyoruz. Yemek yemeye başladıktan yaklaşık 20 dakika sonra beynimiz 'doydum' sinyalini alıyor. O sürede siz ne kadar hızlı, ne kadar çok yerseniz midenizi o kadar doldurmuş, gereğinden fazla kalori almış oluyorsunuz" dedi. 

BİR YORUM YAPIN 0