Uzmanlar önerdi! Ramazan öncesi mutlaka öğünler azaltılmalı...

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Serin havalara denk gelen Ramazan ayını daha sağlıklı atlatmak için uzmanlar bazı uyarılarda bulundu. Özellikle kronik hastalıkları olanların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda açıklama yapan uzmanlar Ramazan öncesi öğünlerin azaltılması ve vücudu bu duruma hazırlamak gerektiğini vurguladı.

Ramazan ayında değişecek olan öğün sayısı ve süresi bazı kişilerde ilk günlerin zor geçmesine neden olur. Vücudun sürekli besin tüketme isteğinden kaynaklı ortaya çıkan bu durumu düzene sokmak için Ramazan ayından bir iki hafta önce öğün alışkanlıklarını değiştirmekte fayda var. İstinye Üniversite Hastanesi Medical Park Gaziosmanpaşa Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahtınur Yılmaz ise uzun süre susuz ve açlığa alışması gereken vücudun daha az yeme alışkanlığı elde etmesi gerektiğini vurguladı. Ortaya çıkabilecek sağlık sorunları hakkında da uyarılarda buluna Yılmaz, bu problemlerin yaşanmaması için önceden alışkanlık haline getirilmesinin doğru olacağını söyledi. 

RAMAZAN ÖNCESİ ALIŞKANLIKLAR

Ramazana nasıl girilmesi konusunda Yılmaz, "2 ana, 1 ara öğün şeklinde beslenerek vücudumuzu hazırlayabiliriz. Yediğimiz yemeklerin porsiyonlarını küçültüp öğünlere çorba ile başlayıp yemekle beraber daha çok salata tüketirsek kısa sürede doyarak toplam kalori miktarını düşürmüş oluruz. Bu sürede kalorisi yüksek besinlerden mümkün olduğunca uzak durmalıyız. Daha tok tutucu, kalorisi kısıtlanmış yiyeceklere yönelebiliriz. Örneğin kızartmalar yerine ızgaralar; yağda kızartılmış sebze yemekleri yerine zeytinyağlıları tercih edebiliriz" şeklinde konuştu.

SAHUR

SAHUR

SAHUR MUTLAKA YAPILMALI!

Ayrıca sahurun Ramazan ayını daha sağlıklı geçirmek için ideal bir fırsat olduğunu ve atlatılmaması konusunda uyarıda bulunan Yılmaz bu süreçte de hafifi besinler tüketilmesi ve bu besinlerin sıvı, enerji oranlarının yüksek olması gerektiğini hatırlattı. 

BİR YORUM YAPIN 0