Su alerjisi nedir? Su alerjisinin belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

Nadiren de görülse suyun alerjik reaksiyona neden olduğunu biliyor musunuz? Peki su alerjisi nedir? Su alerjisinin belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Sizler için geçtiğimiz günde bir fenomende görülen su alerjisi hakkında merak edilenleri araştırdık. Haberin detayında su alerjisine dair merak edilenleri bulabilirsiniz.

Doğanın ve insanlığın vazgeçilmez kaynaklarından biri olan suyun olumsuz yönleri de vardır. Bunlardan  biri de su alerjisidir. Alerjik reaksiyon genellikle kişilerde besinlere karşı ortaya çıkar. Bunun nedeni ise besinlerdeki vitamin ve minerallere karşı bağışıklık sistemi harekete geçer. Faydalı olmasına rağmen kötü olarak algıladığından vücutta bir takım komplikasyonların yaşanmasına sebebiyet verir. Alerji kimi zaman uzun zamanlı seyreder kimi zaman geçicidir. Bahar ve çilek gibi geçici olan alerjiler gibi suya karşıda geçici bir alerji durumu vardır. Nadiren görülen su alerjisi kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Su vücudun ihtiyacı olduğu en önemli kaynaktır. Organların işleyişi, kan akışı ve daha birçok fayda sağlayan su uzmanların tavsiyesine göre günde en az 2,5 litre tüketilmesi gerektiğidir. yeterli tüketilmediğinde ciddi hastalıklara neden olur. İki türlü su alerjisi vardır. Bir su tüketince bir de suya dokununca ortaya çıkar. Bu alerji erkeklere oranla kadınlarda daha sık rastlanır.

SU ALERJİSİ NEDİR

SU ALERJİSİ NEDİR

SU ALERJİSİ NEDİR?

Hemen hemen her su çeşidine karşı bağışıklık sisteminin harekete geçmesidir. Özellikle cilt yüzeyinde kızarıklığa be dökülmeye neden olan su alerjisinin şiddeti kişiden kişiye de değişiklik gösterir. Su ile temas edilmemesi kişinin yaşamını kötü etkilediği kadar teması da ölümle bile sonuçlanacak kadar ciddidir. Ancak tedavisi kolay bir alerji değildir. 

SU ALERJİSİNİN NEDENLERİ 

- Sağlıksız, düzensiz ve hareketsiz yaşam,

- Organik olmayan besin tüketimi,

- Metropol şehirler,

- Hava kirliliği, kimyasal maddelerin artması,

- Genetiksel bazı faktörler,

- Fast food tüketimini,

- Ruhsal hastalıkların çoğalması gibi durumlar su alerjisine zemin hazırlayan etkenlerdir. 

SU ALERJİSİNİN NEDENLERİ

SU ALERJİSİNİN NEDENLERİ

SU ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Cilde teması esnasında kızarıklık, döküntü ve şişme,

- Yüksek derecede kaşınma,

- Ateşlenme, 

- Baş ağrısı ve akabinde gelişen mide bulantısı kusma hissi,

- İçerken boğazda yanma hissi,

- Boğaz enfeksiyonu gibi belirtiler; şişkinlik yutkunmada zorlanma, dil şişmesi, ağız içi yaralar gibi belirtilerle kendini gösterir. 

SU ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ

SU ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ

SU ALERJİSİ TESTİ NASIL YAPILIR VE TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Denize havuza girerken ya da su içerken boğazını ağrıyor ve cildinizde çeşitli reaksiyonlar gösteriyorsa ve bu durum diğer besinlerde değilde su tüketiminden sonra yaşanıyorsa suya alerjiniz olabilir. En doğru tedavi yöntemi ise uzman kontrolünde olandır. Doğal yolla geçmeyen su alerjisi kişi de ciddi hasarlarla neden olabilir. Ne yazık ki kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Ancak ortay çıkan etkenler azaltılmaya çalışılır. Bunun dışında da su bazı az olan kremler cilde sürülerek suya temas esnasında hasar alması önlenir. Özel filtrelerden geçirilen sular tüketilir. 

BİR YORUM YAPIN 1

fezilet vaqifzade 4 yıl önce

mende beleyem su alerjisi nen 5 ildi eziyet cekirem derdimi tapan yoxdu

Toplam 1 beğeni