Papatyanın faydaları nelerdir? Düzenli bir bardak fincan papatya çayı içerseniz...

Yüzyıllardır siyah çaydan sonra en fazla tüketilen çay çeşitlerinden biri olan papatya çayı ruhsal hastalıklar için oldukça fayda sağlar. Sarı ve beyaz renkte olan papatya rahatlatıcı etkisi sayesinde depresyon ya da aşırı stres anında tüketilmesi tavsiye edilir. Zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan papatya hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki Papatyanın faydaları nelerdir?

Her yerde her toprakta kolayca yetişen papatyanın 10 çeşidi bulunmaktadır. Yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılan papatya, günümüzde, ilaç, kozmetik ve böcek ilacı yapımında ham madde olarak eklenir. Kökü sarı yaprakları beyaz olan papatyaya Akdeniz kültüründe huzur getirdiği düşünüldüğünden ev içinde yakılır kokusu eve dağıtılırmış. Doğa da bulunna güçlü sakinleştirici maddeler içerir. Kurutularak kullanılan papatya, güneş ve suyu seven bir çiçek türüdür. Sindirim sorunlarında birebir fayda sağlayan papatya uzun yıllar araştırmalara konu olmuştur. Ülkemizde Osmanlı zamanında papatya cilde faydası olduğundan saray sultalarının gülden sonra sıklıkla kullandığı çiçektir. Saçları güçlendiren ve rengini açan papatya, cildin yenilenmesini sağlayarak daha canlı görünmesini sağlar. Eşsiz bir kokusu olan papatya parfüm yapımında da kullanılırmış.

papatyanın faydaları nelerdir

papatyanın faydaları nelerdir

PAPATYANIN FAYDALARI NELERDİR? DÜZENLİ BİR FİNCAN PAPATYA ÇAYI İÇERSENİZ...

- Güçlü bir gaz giderici olan papatya, vücutta biriken gaz toksinlerini atmada etkilidir. Bu işlemi sırasında midenin asit oranını dengeleyerek reflü ve ülser gibi hastalıklarında önüne geçer.

- Hücreleri yenileme etkisi olan papatya, çeşitli nedenlerden ötürü mutasyona uğrama meyilli olan hücreleri yenileyerek kanser oluşumunu önler. Ayrıca yaşlanma ve kırışma gibi cilt sorunlarının önüne geçer. 

- İltihap önleyici özelliği sayesinde romatizmal gibi ileri yaşlarda görülme ihtimali olan hastalıklara zemin hazırlayan durumları engeller. Kemiklerdeki ilikleri güçlendirir ve kasların daha esnekleşmesini sağlayarak gerginleşmemesini sağlar. Kekik, nane ve limon ile beraber kaynatıp tüketirseniz. 

papatya çayının faydaları

papatya çayının faydaları

- Papatya çay olarak tüketilir ya da suyu sağlık açısından kullanılır. Örneği göz iltihaplanması ya da etrafında çıkan pamukçuk gibi sağlık sorunları esnasında önceden hazırlanan ılık suyuna bir ped pamuk batırıp koyunuz 15 dakika da bir bu pamuğu değiştiriniz. 

- Yıpranmış özellikle kozmetik ürünlerden dolayı çok işlem görmüş saçların yeniden canlanması içinde papatya, olumlu etki gösteren doğal ilaçtır. Durulama suyuna papatya suyu ekleyin bu uygulamayı her duş alışınız da yapabilirsiniz. Ancak papatya suyu son su olsun sonrasında saçınıza bir şey dökmeyiniz.

- Her mevsim yaşanan üst solunum yolları nedeniyle boğazlar iltihaplanarak şişer. Bu da kişinin hem sağlığını hem yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Bir bardak suya bir avuç kurutulmuş papatya atın 5 dakika kaynatın. 2 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzüp içerisine limon sıkarak tüketin.

papatya uykusuzluk

papatya uykusuzluk

- Besin atıklarından dolayı bağırsaklarda artan kurt ya da solucanın dökülmesinde etkili olan doğal yollardan biri de papatya suyudur. Papatya içerdiği maddeler sayesinde bağırsakları temizler. Aynı zamanda kabızlık ve ishal gibi sindirim sorunların yaşanmasının da önüne geçer.

- Kulak tıkanıklığı yaz aylarında artan hastalıklardan biridir. Evde doğal yolla tıkanıklığı açmak için ılık bir bardak papatya suyuna bir kaşık zeytin yağı ekleyip karıştırınız. Bu karışıma kulak çubuğu batırıp kulağınızın içine sokmadan damlamasını sağlayın. Bir süre öyle bekledikten sonra tıkanık kulağınızı yana yatırın.

Bamya tohumu nedir, zayıflamak için bamya tohumu nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bamya tohumu nedir, zayıflamak için bamya tohumu nasıl kullanılır?

BİR YORUM YAPIN 3

Kemalettin Subaşı 3 yıl önce

Papatya çayı üç günde gastrit ağrılarımı tamamen geçirdi. Marketten aldığım kutudaki papatya çaylarından kullandım.

Toplam 2 beğeni

SERDAR 3 yıl önce

Hocam gastrit nerelerinizde ağrı yapıyordu

Toplam 1 Beğeni

Şükran 3 yıl önce

Aradığım bilgileri buldum teşekkürler

Toplam 2 beğeni