Gilaburu faydaları nelerdir? Böbrek taşını düşüren doğal besin...

Alternatif tıp uzmanlarının özellikle böbrek taşı düşürmek için önerdiği doğal ilaç gilaburun hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Yozgat ve Nevşehir'de yetiştirilen ekşimsi acı bir tadı olan gilaburu her alanda kullanılır. Halk arasında gilaburun suyunun her derde deva olduğunu bilinir. Peki Gilaburu faydaları nelerdir? Cevabı haberin detayında:

Yetiştirilme sırasında bol suya ihtiyacı olan gilaburunu son yıllarda popüler meyveler arasında yer alıyor. Kırmızı renkte ve nohut büyüklüğünde olan gilaburunu Kayseri'de sık tüketilir. Acı bir tadı olan gilaburunu arpa ile mayalanıp su ile şişelere kaldırılır. Daha sonra süzülerek ve sıkılarak çıkan su tüketilir. Yapılan testlerde bu suyun böbrek hastalıkları özellikle böbrek taşını düşürmede muazzam etkisi vardır. Halk arasında Frenk üzümü ve geleboru olarak da bilinir. Uzmanların programlarda doğal ilaç olarak bahsetmesi ile popülerliği artan gilaburunu Amerika'ya bol miktarda ihraç ediliyor. Yüksek miktarda C vitamini içeren Gilaburunu vücudu tamamen yeniler. Gün içerisinde bir bardak tüketilmesi gereken gilaburunu üst üste tüketildiğinde vücudun asit dengesi ile oynar. Bu da ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Bilim literatüründe "Viburnum opulus" olarak bilinen gilaburun Adoxaceae familyasına aittir. Ekim ayında toplanıp mayalandıktan sonra kış boyu tüketilir. Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra böbrek ve mesanede oluşma ihtimali olan taş ya da kumu engeller. 

gilaburununun faydaları nelerdir

gilaburununun faydaları nelerdir

GİLABURUN SUYU NE İŞE YARAR?

Hazırlanan gilaburun suyu, cilt için tonik olarak kullanılabilir. Cilt yüzeyini temizler parlaklığını artırır ve siyah nokta oluşumunu önler. Ayrıca tüketildiğinde sinir hücrelerinin sakinleşmesini sağlar. Vücuttaki serbest radikalleri temizler. Kanserli hücrelerin oluşumunun önüne geçer. Güçlü bir idrar söktürücü olduğundan aynı zamanda böbrek ve mesanedeki birikmiş kristallerin taşa ve kuma dönüşmesinin önüne geçer. Hücrelerin deforme olmasının önüne geçerek hücrelerin yaşlanmasını engeller. 

gilaburun suyu böbrekleri temizler fonksiyonunu artırır

gilaburun suyu böbrekleri temizler fonksiyonunu artırır

GİLABURUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini olan gilaburunu vücudu toksinlerden arındırır.

- Kadın hastalıklarından en sık yaşanan olan adet düzensizliği ve adet sancılarına iyi gelir.

- Kemiklerin güçlenmesine ve vücut hareketlerinin daha sağlıklı olmasını sağlar. 

- Sinir hücrelerini yenileyerek kişinin çabuk yorulmasını engeller.

- Gün içinde yaşamsal faktörlerin sıklıkla neden olduğu stresin azalmasında yardımcı olur.

gilaburunun böbreklere faydası

gilaburunun böbreklere faydası

- Böbreklerin içerindeki besin atıkları ve kristalleri idrar yolu ile atarak taş oluşumunu önler.

- Oluşmuş böbrek taşlarının ufalanmasını ve dökülmesini sağlar. 

- Karaciğer ve akciğerin besin atıklar, sigara gibi durumlardan etkilenmesini azaltır. Özellikle karaciğer yağlanmasının önüne geçer.

- Antioksidan özelliği olan gilaburunu ciltteki toksinleri de temizleyerek akne ve siyah nokta oluşumunu engeller. Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. Kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltır.

gilaburunu nasıl tüketilir

gilaburunu nasıl tüketilir

- Kötü kolesterol seviyesini düşürür. Kalp ve damar hastalıklarının engeller.

- Vücudun sıvı oranını artırır. Bağışıklık sisteminin olumsuz etkilerini azaltarak vücudun ısı oranını da dengelemede etkilidir.

GİLABURUNU NASIL KULLANILIR?

Eczane ve aktarcılarda bulunur. Ancak evde kendi imkanlarınızla da yapabilirsiniz. Alınan gilaburunu meyvelerini iyice yıkayınız. Arpa ile beraber şişelere koyup üzerine su ekleyin. Bir kaç hafta bekledikten sonra Bu suyu süzüp içindeki gilaburunularıda iyice sıkınız. Bu sudan günde bir bardak tüketebilirsiniz. Gilaburunu yüksek asidik bir meyve olduğundan kronik hastalığı olanların ve düzenli ilaç kullananların bir uzmana danışmadan tüketmemesinde fayda var. 

gilaburun besin değeri

gilaburun besin değeri

Kuzine fırın nasıl kullanılır? Kuzine fırın kullanımının püf noktaları ve özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Kuzine fırın nasıl kullanılır? Kuzine fırın kullanımının püf noktaları ve özellikleri

BİR YORUM YAPIN 0