Kulunç neden olur? Kuluncun belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

Gençlerde daha sıkı görülen kulunç, uzun süre masa başı çalışanlarda rastlanır. Stres ve yorgunlukla birleşince kulunç, şiddetli ağrılara sebebiyet verir. Peki kulunç neden olur? Kuluncun belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Sizler için haberin detayında kulunca dair merak edilenleri bulabilirsiniz.

Bilim literatüründe fibrositis olarak bilinen kulunç oldukça sık rastlanan fiziksel rahatsızlıktır. Kulunç genellikle omurilikte görülen boyundan bele kadar olan kısımda görülür. Kaslar içinde oluşan sert birikimlere kulunç denir. Bu durum gerilmiş kasların rahatlamaması ile ortaya çıkar. Tam olarak neden kaynaklı ortaya çıktığı belli olmayan kulunç, ayrıca bacak, kol ve gövdede de rastlanır. Ancak boyun, sırt ve omuzlardaki kulunçlar kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek ağrılara neden olur. Kuluncun  hiçbir tehlikesi yoktur. Basit yöntemlerle çözülür. Dikkat edilmesi gereken husus ise sık sık yaşanması ve sertliğin giderek artmasıdır. Bu durumda bir uzmana başvurulmasında fayda var. Rahatsızlık en çok masa başı çalışanlarda görülür. Uzun süre hareketsiz kalma rahatsızlığın şiddetini artırır. Masaj ve egzersizle geçer. Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülür. 

kulunç neden olur

kulunç neden olur

KULUNÇ NEDEN OLUR?

- Dengesiz yük kaldırma,

- Ani vücut hareketleri,

- Uzun süre aynı vücut pozisyonunda kalma,

- Tedbir alınmadan soğuk rüzgar arasında kalma,

- Ruhsal sorunlar,

- Bilinçsizce omuz ve sırt kırarak oturma,

- Omurgada tutulma,

kuluncun belirtileri nelerdir

kuluncun belirtileri nelerdir

KULUNCUN BELİRTİLERİ NELEDİR?

- Nefes alıp verirken kaslarda ağrı,

- Omuzlardan kollara doğru uyuşma,

- Kronik yorgunluk ve halsizlik hissi,

- Kaslarda kilitlenme ve şiddetli ağrı,

- Kullanılan ilaçların etki göstermemesi,

- Ayak ve el bileklerinde uyuşma,

- Boyundan sırtın aşağısına doğru hareket esnasında "kırt" sesleniirn gelmesi gibi durumların kulunç olduğuna işaret olabilir.

kulunç tedavisi nasıl olur

kulunç tedavisi nasıl olur

KULUNÇ TEDAVİSİ VAR MIDIR? DOĞAL YOLLA NASIL GİDERİLİR?

Kronik ağrılara dönüşmeden, belirtiler kendini gösterir göstermez bir uzmana başvurmada fayda var. Uzman kontrolünde yapılan basit bir kaç yöntem bulunmaktadır. Isı bandı ya da masaj yapılarak kulunçlar açılır. Gergin kaslar şiddetli ağrılara neden olduğundan rahatlatılması kişiyi psikolojik olarak da rahatlatır. Evde ise sıcak su kompresi yapılarak kullanılır. Aynı zamanda nane ve kekik yağı ile masaj yapılarak kaslar gevşetilir. 

Çağın yeni hastalığı: Başparmak Tendon Sıkışması

İLİŞKİLİ HABER

Çağın yeni hastalığı: Başparmak Tendon Sıkışması

BİR YORUM YAPIN 0