Prof. Dr Canan Karatay: Pastırma pişmediği için en sağlıklı ettir

Prof. Dr Canan Karatay Kayseri'de düzenlenen 3. Kitap Fuarı’nda vatandaşlarla buluştu. Şaşırtan açıklamalarda bulunan Karatay, pastırma hakkında yorum yaptı.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Sun Fuarcılık tarafından organize edilen 3. Kayseri Kitap Fuarı’na gitti.  Karatay, pastırmanın pişmemiş et olduğu için en sağlıklı et olduğunu söylerken, son günlerde konuşulan pastırma ve sucuğa karıştırılan tek tırnaklı ve beyaz et ile ilgili de başkanların konuşmak yerine halkı kandıran üreticilere ceza vermesi gerektiğini söyledi.

En düzenli ve en iyi ayarlanmış fuar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Bu kitap fuarına 3. gelişimiz ve Kayseri Kitap Fuarı da gezdiğim bütün fuarlar arasında en iyi ayarlanmış, düzenlenmiş ve çok kaliteli bir fuar. Herkesin fuara koşmasını ve kitaplarla buluşmasını istiyorum ve okurları kitaplarla buluşturmak için çok büyük ve ciddi olarak halk için düzenlenmiş bir proje olduğunu düşünüyorum. Katkısı olan herkesi kutluyorum ve tebrik ediyorum. 

KAYSERİ'Y PASTIRMA YEMEĞE GİDİYORUM

Kayseri’ye gelirken sabah kapının önünde arabayı beklerken bana dediler ki hocam bu saatte ne yapıyorsunuz burada ve ben de dedim ki Kayseri’ye pastırma yemeye gidiyorum. Kayseri’nin pastırması çok önemli ama bozuk olmayacak. Şimdi fabrikalarda üretilmez pastırma kusura bakmasınlar ama o zaman kalitesi bozulur. Pastırma en sağlıklı et çünkü pişmemiş olarak yağıyla beraber, kırmızı et proteiniyle beraber yenildiği zaman sağlıklıdır. İnsan vücudundaki et bile yağlıdır zaten ve kaslarımız, kalbimiz ve beynimiz yağ ile çalışır. Onun için dengelidir ve bir pastırmaya baktığınızda 3’e 1 oranında yağ vardır neredeyse. Bu şekilde insan vücuduna girdiği zaman korkmayın kırmızı et kolesterolü yükseltmez. Senelerce maalesef bunu yasakladılar” dedi.

Gamze Özçelik Suriye'ye gitti!

İLİŞKİLİ HABER

Gamze Özçelik Suriye'ye gitti!
Sanatçı Ahmet Özhan'dan Yasemin.com'a özel açıklamalar

İLİŞKİLİ HABER

Sanatçı Ahmet Özhan'dan Yasemin.com'a özel açıklamalar
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

hakan 4 yıl önce

hocam, doğru söylüyorsunuz da; iki lokma pastırma yeyince 3 gün çemen kokuyoruz. Şahsen, sevipte kana kana tüketemediğim nadir bir gıdadır kendisi... :)

hakkı hoca 4 yıl önce

Parayı Pastırmışlar.

abc 4 yıl önce

çok doğru söylüyor hocamız

vatan millet 4 yıl önce

Pastırmanın kilosu kaç haberin var mı hoca