Güçlü iltihap söktürücü: Çam sakızının faydaları nelerdir? Çam sakızı tüketilir mi?

Çam ağacı ailesine ait olan köknar ağacından toplanan çam sakızının faydalarının ne olduğunu biliyor musunuz? Yüzyıllardır alternatif tıpta ve çeşitli şekillerde kullanılan çam sakızı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Kuru öksürükten akciğer iltihaplanmasına kadar birçok hastalığa doğal şifa olan çam sakızına dair her şey haberin detayında:

Çam ağacı ya da çam ağacı ailesine bağlı olan köknar ağacından elde edilen sakızın rengi  bala benzer. Ancak kıvam olarak biraz daha sert olan çam sakızı, ağır kokusu vardır. Tadı da acı olan çam sakızı, çiğnendikçe mor rengini alır. Aynı zamanda çiğnedikçe sertlik oranı artar. Her mevsim yeşil kalabilen köknar ağacı, 300 yıl boyunca yaşar. Köknar ağaçları yukarı doğru uzar. Kozalakları olan köknar ağacının gövdesindeki kabukların altında sakız oluşur. Göknar olarak da bilinen köknar ağacı, nemli iklimlerde yetişir. Eski çağlardaki insanlar köknar ağacı için şifacı derler. Çünkü ağacın sakızından yapraklarına reçinesine kadar her yeri faydalıdır.

Köknar ağacının içinde D, B12, A vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, sodyum ve şeker bulunur. Bu sayede sakızda da aynı değerler bulunmaktadır. Güçlü bir antioksidan olan çam sakızı iltihabı vücuttan kolayca söküp atar. Akciğerleri yenileyen çam sakızı, özellikle öksürüğe iyi gelir. Kilosu adeta altınla yarışan çam sakızı, Artvin'de kilosu 600'den satılır. Toz hale getirerek balla karıştırılan çan sakızı kanser hastalıklarını önler. Aktarlarda satılan çam ağacı sakızı, doğal ilaç olarak da kullanılır. 

Güçlü antiseptik: Damla sakızının faydaları nelerdir? Damla sakızı nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERGüçlü antiseptik: Damla sakızının faydaları nelerdir? Damla sakızı nasıl kullanılır?

çam sakızının yetiştiği köknar ağacı

çam sakızının yetiştiği köknar ağacı

ÇAM SAKIZININ FAYDALARI NELERDİR?

- En yaygın faydası ağız ve diş sağlığınadır. Çiğnendikçe besin atıklarını tükürük yoluyla atan çam sakızı, dişlerin beyaz kalmasını sağlar. Diş çürümesini de önleyen çam sakızı aynı zamanda ağız içi yaralara da iyi gelir. 

- Midenin asit oranını düşüren çam sakızı ülser ve gastirit gibi hastalıklara fayda sağlar. Yemek sonrası bu tarz hastalık yaşayanlara tavsiye edilir. Aynı zamanda  karın şişliği sorunu içinde olur. 

çam sakızı

çam sakızı

- Güçlü bir antioksidan olan çam sakızı, solunum yolu hastalıklarına da iyi gelir. Özellikle akciğeri temizler. Solunum sorunlarında doğal ilaç olan çam sakızı, öksürüğü de keser. Balgam söktürücüdür. 

- Yüzyıllardır yaralar için doğal ilaç yapılan çam sakızı, aynı zamanda kozmetik ürünlerde ham madde olarak kullanılır. Cilt hücrelerini hızla yenileyen çam sakızı, kırışık ve kuruluğa da iyi gelir. Cildin parlaklığını artırır.

çam sakızının faydaları

çam sakızının faydaları

- Yüksek miktarda A vitamini içerdiğinden göz sağlığına da iyi gelir. İleri yaşlarda azalan göz vitaminlerini artırarak katarak ve kuruluk gibi hastalıklara fayda sağlar. 

- Yapılan araştırmalarda çam sakızı tozu ve balı vücuttaki hücrelerin mutasyona uğramasını önler. Böylece kanser hastalıklarının yaşanmasının önüne geçer. 

çam sakızı besin değeri

çam sakızı besin değeri

Damar tıkanıklığı neden olur? Kaç çeşit damar tıkanıklığı vardır?

İLİŞKİLİ HABER

Damar tıkanıklığı neden olur? Kaç çeşit damar tıkanıklığı vardır?
Limonlu su yağ yakar mı? Zayıflamak için limonlu su ne zaman içilir?

İLİŞKİLİ HABER

Limonlu su yağ yakar mı? Zayıflamak için limonlu su ne zaman içilir?

BİR YORUM YAPIN 2

SADIK GÜLŞEN 2 yıl önce

çam sakızının prostata faydası varmıdır

Toplam 1 beğeni

Osman 2 yıl önce

Yumurta kabugunu yemelisin

Toplam 0 Beğeni