Dr. Mehmet Öz kahvaltı yapmayın demişti! Yeni açıklama geldi...

Dünyaca tanınan Türk doktor Mehmet Öz, dün ezber bozan bir açıklamaya imza atmıştı. Ünlü doktor kahvaltının insan sağlığını olumsuz etkilediğini söylemişti. Bugün yeni bir açıklama geldi.

Amerika'da yaşayan ve hala New York Presbyterian Hastanesi’nde Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programını yöneticisi olan Öz'den ilginç bir açıklama geldi. 59 yaşındaki doktor vazgeçilmez olan kahvaltının yapılmasını uygun bulmadığını söyledi.

mehmet öz

mehmet öz

Öz "Bence 2020'de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu" şeklinde konuştu.

kahvaltı

kahvaltı

Yavaş yavaş kahvaltının hayatımızdan çıkarılması gerektiğini söyleyen Öz, aç uyanan insanların ise metabolizmadan kaynaklı bir sağlık sorunun olduğunu vurguladı. Ayrıca gece yemeği konusunda da ciddi uyarılarda bulundu. Gece yemeğinin sabah açlığa neden olduğunun da altını çizdi. 

YENİ AÇIKLAMA GELDİ!

Öz, kamuoyunda çıkan tartışmalar üzerine Hürriyet'ten Ece Çelik'e açıklamalarda bulundu. Öz, şu önerileri sıraladı: 

- Aralıklı oruç sistemi artık bütün hekimler tarafından öneriliyor. Hem kilo kaybı için yararlı hem de hastalıkları azaltarak ömrü uzatıyor.
- Atalarımız da sabah kalkar kalkmaz yemek yemezdi. Yemek yemeden önce hareket ettiğiniz zaman kaslar daha iyi çalışıyor.
- Ben sabah yemek yemeyin demiyorum. Ama 07.00’de uyanıyorsanız 11:00’de yiyin diyorum. Akşam da 19.00’dan sonra yemeyin. Siz uyurken bağırsaklarınız da dinlenebilsin.

Kahvaltı tartışması büyüyor! Ender Saraç'tan Dr. Mehmet Öz'e yanıt gecikmedi

İLİŞKİLİ HABER

Kahvaltı tartışması büyüyor! Ender Saraç'tan Dr. Mehmet Öz'e yanıt gecikmedi

BİR YORUM YAPIN 41

aydınlı 4 yıl önce

bizim nenelerimiz dedelerimiz yüzyıllardır sabahları peynir zeytin yumurta ve sebzeyle kahvaltı yaparlarmış.mehmet öz gitsin obez amerikalılara kahvaltıyı yasaklasın

Toplam 1 beğeni

Haydar 4 yıl önce

Sabah kahvaltısını kral gibi öğlen yemeğini prenses gibi akşamda fakir gibi yiyin

uCube 4 yıl önce

Mehmet Öz, özüne dön bence, sende bu yaşına kadar kahvaltı ile büyüdün yeme insanları şimdi. ;))) Çok tepki alınca da, hemen 360 derece dönüş yapmış ben kahvaltı yapmayın demiyorum diyor. Arkadaş kahvaltı yasaklanmalı? dediğin de olay bitti. Artık geri dönüşü olmaz. ;))

Toplam 1 beğeni

nil 4 yıl önce

peygambermize bakın boş verin gerisini

Toplam 6 beğeni

Dogrucu 4 yıl önce

Hah şimdi oldu bak ... ama şu açıklamaları en başından tam anlamıyla yapsaniza , osman müftüoğlu da bu açıklamanın aynısını ntv de yapmıştı içerik aynıydı yani farklı bir şey yok.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun