Sakinleştiren mis gibi kokular

Kendinizi kötü ve ya stresli hissettiğiniz anda bu kokulardan faydalanabilirsiniz.

Ruh halinizi düzeltmek ve hızlı bir şekilde sakinleşmek mi istiyorsunuz? İşte çözümü aromaterapi yani koku tedavisinde gizli.

Sakinleşmek için bu kokuları deneyebilirsiniz:

Tarçın:

Afrodizyak, istiridye de yüksek miktarda vardır. Tabi bütün gece istidre yiyin demiyoruz. Aynı etkiye sahip bitki tarçındır. Sakinleşmek ve libidonuzun artması için tarcın size yeterli gelecektir.

Diyabet Hastalarına Tarçın Desteği

Diyabet Hastalarına Tarçın Desteği

Lavanta:

Lavantanın yatıştırıcı etkisi bulunmektedir. Yatmadan önce yastığınızın üzerine bu mor çiceklerden koyun. Rahat bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.

lavanta ile ilgili görsel sonucu

lavanta ile ilgili görsel sonucu

Narenciye:

Sabahları güne başlamakta zorluk çekiyorsanız ve gergin oluyorsanız o zaman bir fincan kahve yerine bir fincan limon veya portakal suyu için. Hem güne enerjik başlamanızı sağlayacaktır hem de sizin gerginliğinizi alacaktır.

narenciye ile ilgili görsel sonucu

narenciye ile ilgili görsel sonucu

Vanilya:

Vanilya çok eski çağlardan beri mutluluğu artırmak ve ruh halinin yükseltmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. İçeceklerinize küçük bir miktar vanilya eklemek yeterli olacaktır.

vanilya ile ilgili görsel sonucu

vanilya ile ilgili görsel sonucu

Limon:

Esansiyel yağlardan limon, hem kas ağrılarının hafiflemisene yardımcı olur, hem de solunması halinde sakinleştirici özelliği vardır. Ülkemizde gerginlikler ve üzüntü olunması halinde limon kolonyası ikram edilmesi bu özelliğinden kaynaklanmaktadır.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0