Sıvacılığın aranan ustası oldu

Babasına yardım ederek sıvacılığa başlayan Yonca Akçay, aranan ustalardan biri oldu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sumbas ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Yonca Akçay, henüz 8 yaşındayken babasının işine merak saldı. Babasıyla inşaatlara giderek zamanla sıva yapmayı öğrenen Akçay, yaşı ilerleyince işi tek başına devam ettirmeye başladı.

Henüz 14 yaşındayken işinde ustalaşan genç kız, aradan geçen yıllarda "Yonca usta" olmayı başardı.

Bu süre zarfında üniversite eğitimini de tamamlayan ve yaptığı işle herkesin takdirini toplayan Akçay, bir elinde mala bir elinde süngerle yaptığı sıva işinde kendini geliştirerek 6 yıldır aile bütçesine katkı sağlıyor.

Ustalığının yanı sıra Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü mezunu da olan Yonca Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek başına çalışan babasına yardım etmek için gittiği inşaatlarda sıvacılığı öğrendiğini söyledi.

Son 6 yıldır tek başına ustalık yaparak para kazandığını aktaran Akçay, şöyle devam etti:

"Dört çocuklu ailenin en büyüğü benim. İlkokulda okurken babama yardım için inşaatlara giderdim. Zor bir iş olduğu için yardımcı gerektiğini gördüm. Hem babama yardım ettim hem de malzemeleri öğrendim. Harç taşıdım, harç karıştırdım. Zamanla babamın da desteğiyle sıva yapmaya başladım. 14 yaşından bu yana tek başıma hem sıvacılık yaparak harçlığımı kazanıyorum hem de aile bütçemize katkıda bulunuyorum. Bu mesleği yapıyor olmam eğitimime de engel olmadı.'' 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 3

Ankaralı 7 yıl önce

Rusyada sıva ve boya işini sadece kadınlar yapar. Ince is olduğu için daha özenli oluyor.

Hasret 7 yıl önce

Ellerine sağlık canım kardeşim. Helal olsun sana, Rabbim emeklerini izah ettirmesin.

Toplam 2 beğeni

MUSTAFA GÖK 7 yıl önce

"Emeklerini izah ettirmek" ne anlama geliyor?..

Toplam 0 Beğeni