Soyadını duyan kahkahayı basıyor!

İstanbul'da ikamet eden ve uluslararası bir gemide aşçılık yapan kişi, soyadının "Akşamsefası" olduğuna, nüfus cüzdanını göstermeden kimseyi inandıramıyor.

İstanbul'da ikamet eden ve uluslararası bir gemide aşçılık yapan Can Akşamsefası (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi yazışmalarda "Akşamsefası" soyadını görenlerin önce güldüğünü ve kendisine inanmayanların kimliğine baktığını söyledi.

Gündelik yaşamında da soyadı nedeniyle ilgi gördüğünü anlatan Akşamsefası, şöyle konuştu:

"SOYADIMI DUYUP DA GÜLMEYEN HİÇ OLMADI"

"İstanbul'da ikamet ediyorum. Uluslararası gemilerde aşçılık yaparak geçimimi sağlıyorum. Pasaport işlemlerim sırasında soyadım nedeniyle kimseyi inandıramıyorum. Adım ve soyadım nedeniyle vatandaşlar gülerek, 'Öyle ad ve soy isim mi olur?' diyorlar.

Babam adımı koymuş ama soy ismimiz dedelerimizden gelmiş. Soy ismim hoşuma gittiği için de evveliyatını araştırmadım. Adım ve soyadım herkesin ilgisini çekiyor. Soyadım, 'Akşamsefası' dediğimde hiç gülmeyen olmadı. Genelde herkes güzel bir soyadım olduğunu söylüyor."

İNANMAYANLARA NÜFUS CÜZDANINI GÖSTERİYOR

Bir yere gittiğinde mutlaka nüfus cüzdanıyla gittiğini belirten Akşamsefası, soyadı nedeniyle kendisine inanmayanların olduğunu ve o zaman nüfus cüzdanını çıkarıp gösterdiğini ifade etti.

Özel işlerinde çoğu zaman kimliğini göstermek zorunda kaldığını dile getiren Akşamsefası, şöyle konuştu:

"Kimliği gösterdikten sonra işlemimi yapıyorlar. Soyadım değişik olduğu için. Akşamsefası bir çiçek adı. O yüzden insanların ilgisini çekiyor. Bankaya gittiğim zaman bana soruyorlar bu soyadın nereden geldi diye. Kimliğimi gördükleri halde inanmayanlar da var. Arkadaşlarım bana 'Akşamsefası' diye takılıyor.

Vatani görevimi yaparken sıkıntı çekmedim. Arkadaşlarım genelde beni görünce gülüyorlardı. Uluslararası gemide çalıştığım için vize işlemi nedeniyle gittiğim büyükelçilik ve konsolosluklarda soyadımı gören ilk önce şaşırıyor. Sonra nüfus cüzdanımı görünce şaşkınlıkları gidiyor. Bugüne kadar vize konusunda soyadım nedeniyle sıkıntı yaşamadım." diye konuştu.

"BANA 'SEN TÜRK DEĞİLSİN' DİYORLAR"

Atalarının yaklaşık 400 yıl önce Mısır'dan göç ettiğini belirten Akşamsefası, soyadını atalarının ne zaman aldığını bilmediğini dile getirerek, "Bana, 'Sen Türk değilsin' diyorlar. Kimisi Mısırlı, kimisi Suriyeli, hatta Hintlisin diyenler var. Türk'üm diyorum ve kimliğimi gösteriyorum ama yine inanmayanlar var." dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 9

Bayram DEMİR 7 yıl önce

Soyadının sefasını sürmeye bak!

Toplam 2 beğeni

memed1453 7 yıl önce

toplumun bozuk düzenine ayak uyduranlar o gülenler

Toplam 2 beğeni

Mechul 7 yıl önce

Yahu bunun soyismine bakmaya gerek yok. Zaten kendisi çok komik.

Toplam 1 beğeni

komikmi 7 yıl önce

soyadı borazan olsa gülerdim bunun neyi komik

Toplam 7 beğeni

الامدي 7 yıl önce

Hiçte komik değil

Toplam 9 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun