Tek parmakla 'Azmin Zaferi'

Kas hastası Erdinç Yılmaz, yaşam öyküsünü hastalığının ilerlemesi nedeniyle tek parmağı ile tamamlayabildi.

Kas hastalığına bağlı bedensel ve konuşma engeli bulunan Erdinç Yılmaz Ordu'da yaşıyor.

İki parmağı ile hayat hikayesini yazmaya başladığı sırada bir parmağının da işlevini kaybetmesi sonucunda hikayesini yarıda bırakmadı. 21 yaşındaki Yılmaz, 'Azmin Zaferi' adlı hikayesini tek parmağıyla yazarak 164 sayfalık kitabını tamamladı.

Yılmaz, hastalığa yakalandığı dönemde lise 1. sınıfta okulu yarıda bıraktı ve eve kapandı. Ailesinin desteği ile hayata tutunan Erdinç, piyano kursuna gitti. Tutkusu olduğu Fenerbahçe'nin 100. yıl marşını piyano ile çalmayı başardı.

Kitap okuma alışkanlığı edinen Yılmaz, arkadaşlarının önerisi üzerine hayat hikayesini yazmaya karar verdi.

Hastalığı nedeniyle parmaklarını kullanmada zorlanan Yılmaz, iki parmağını kullandığı bilgisayarında hayat hikayesini yazarken, kitabının son bölümlerine yaklaştığı sırada hastalığının ilerlemesi sonucu tek parmağıyla yazdı.

Engelilerin yaşadığı acı, zorluk ve mutluluklarını kaleme aldığı kitabında fenerbahçe sevgisine de yer verdi.

Azmi sayesinde hayata tutunan Yılmaz, bu kitabı yazdığı için çok mutlu olduğunu söylüyor. Kitap okuyarak güçlü ve mutlu olduğunu söyleyen Yılmaz,kitap okuduktan sonra hayatının renklendiğini ifade etti. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 2

dadas 7 yıl önce

gencler örnek alın .malesef şu anki neslimiz malayani işlerle o kadar iştigal ediyorki ömürleri gayesiz bir şekilde harcıyorlar

tsrahman 7 yıl önce

gerçek kahramanlardan sadece biri. çok kıymetlisin oğlum. aynı zamanda yaşadığını sanan tırnak içinde engelsizlere de örneksin canım benim.

Toplam 7 beğeni