Engeli başarısına engel olamadı!

Adil Can: İnsanın başarması için inanması ve çok çalışması gerekiyor.

Serebral palsili (Beyin felci) olan Adil Can Kural, doğum sonrası beyninde oluşan hasar sebebiyle hareket ve konuşma zorluğu çekiyor. Ve buna rağmen TEOG sınavında 120 sorudan 115 net yapmayı başararak bizlere bir kez daha, istedikten sonra başarılı olamayacağımız hiçbir şeyin olmadığını hatırlattı. 

Hozat’ta yaşayan Can Kural,Tunceli 33’üncüsü oldu. Ve şimdi artık fen lisesi öğrencisi. Adil Can, ikinci tercihi olan Cemil Meriç Fen Lisesi’ni kazandı.

Anne Fadime Kural mücadelelerini şöyle anlatıyor:

"Amcası fizyoterapist. Adil Can’ın durumunu ilk o fark etti. Hemen fiziğe yönlendirdi. Vücudun, kolların bacakların güç kazanması için belirli bir egzersizler yolladı, onları uyguladık. Başka bir şehirde yaşıyor ama bilgisayarın kamerasından Adil Can hareketleri yaparken sürekli gözlemliyordu. Hangi noktalarda zayıfsa ona göre veriyordu egzersizleri. Adil Can’ın bu hale gelmesi amcası sayesinde. Bazen dört beş saat egzersiz yapıyorduk. Sıkılıyor, yapmak istemiyordu ama yapmak zorundaydı. Zorluyorduk."

Babası Zülfikar Kural, "Oğlumu en son doktora götürdüğümüzde çok iyi bir noktada demişti. Onun da ağzından duyunca çok sevindik" diyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0