Kız istemeye gelenlere ilk o soru soruluyor!

Batman'ın Yaylıca köyünde sigara içene kız verilmiyor.

Batman'ın Yaylıca köyü, köylülerin sigarayı bırakma kampanyası ile gündeme gelmişti. Hemen hemen vatandaşların birçoğunun sigarayı bıraktığı Yaylıca köyünde sigara içmek yasaklandı hatta köyün girişine 'Sigara İçmek Ayıptır' tabelası asıldı. 

Sigara içenlere kız verilemeyen Yaylıca köyünde, kız istemeye gelenlere sorulan ilk soru damat adayının sigara içip içmediği soruluyor.

Bu köyün sakinlerinden olan Kudbettin Sinet, 30 yıldır içtiği sigarayı birkaç yıl önce bıraktığını belirtti. 

Kudbettin Sinet'in başlattığı bu kampanya sayesinde birçok kişi sigarayı bıraktı. Sigarayı ilk kendisinin bıraktığını söyleyen Sinet, sigaranın zararlı olduğunu hasta olduktan sonra anladığını, kendisinin bıraktıktan sonra diğerlerinin de yavaş yavaş bıraktığını ifade etti.

Şuan çok sağlıklı ve rahat olduklarını belirten Sinet, köyde sigara kullanan birkaç kişi olduğunu, onlarında utandıkları için köyün dışına çıkarak gizlice içtiklerini söyledi. 

Köye kız istemeye gelenlere sordukları ilk soru damadın sigara içip içmediği olduğunu söyleyen Sinet, eğer sigara içmiyorsa kızı verdiklerini, içene ise asla kız vermediklerini belirtti.

BİR YORUM YAPIN 0