10 yaşında BM'de konuşan 'En Genç İsim' oldu

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 'Uluslararası Bilim Kadınları ve Kızları Günü' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe damga vuran isim ise 10 yaşındaki Talya Özdemir oldu.

Önümüzdeki Haziran ayında 11 yaşına girecek olan Talya Özdemir, New York'ta toplanan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde 'Cinsiyet, Bilim ve Sürdürülebilir Kalkınma' başlıklı panelde konuşma yaptı.

Küçük kız yaptığı üst düzey konuşmanın ardından alkış yağmuruna tutuldu. Özdemir, BM yetkilileri, BM'ye üye ülkelerin diplomatları, bilim insanları, özel kamu ve sektörü temsilcilerinin katıldığı panelde, kürsüden hitap eden En Genç Türk oldu.

Özgüveniyle herkesi kendine hayran bırakan Talya Özdemir konuşmasında şu sözlere yer verdi;

"Ben Türkiye'den Talya Özdemir, bilim kazanımlarındaki kadınları onurlandıran ve dünyanın gelişimine katkıda bulunan, benim gibi kızları, bir kariyer olarak bilim insanı olmayı seçmeye teşvik eden bu çok önemli günde, sizinle düşüncelerimi paylaşmak için geldim.

Yoğun ülke gündeminde ihtiyacımız olan bu tür haberler gelecğe dair umutlarımızı yeşertirken genç neslin güçlü kadın profilleri umut vaat ediyor. "

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0