Semiha Yıldırım'ın projesi hayata geçiyor

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi ve eğitimci Semiha Yıldırım, "81 İlde 81 Anaokulu Projesi"nin startını vermeye hazırlanıyor.

Başbakan'ın eşi Semiha Yıldırım'ın himayesinde hazırlanan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında bu yıl 10 okul yapılması planlanıyor. 

AYNI ANDA 4 ŞEHİRDE BAŞLAYACAK

Her ile anaokulu inşa edilmesini hedefleyen projenin tanıtım töreni, 25 Mart Cumartesi günü Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılacağı törende, Erzincan ve İzmir'in de aralarında olduğu 4 ile telekonferans yöntemiyle bağlantı yapılarak inşaatların temeli atılacak.

TAMAMI BAĞIŞLARLA YAPILACAK

Yapılacak olan okulların her birine şehitlerin isimleri verilecek. Bağışçı desteğiyle ilerleyecek projede şuana kadar 55 anaokulu inşa edilebilecek kadar bağışa ulaşıldı. Semiha Yıldırım’ın himayesindeki projenin 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

EĞİTİMCİLİĞE DEVAM EDİYOR

Gönüllü eğitim projelerinde sık sık gördüğümüz Semiha Yıldırım’ın kendisi de aslında eğitimcidir. Türkiye'nin birçok şehrinde görev yaptıktan sonra 1993 yılında emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra misyonunu gönüllü eğitim projelerinde sürdürdü. 3 çocuk annesi olan Yıldırım’ın kendi adına açılmış birde okul mevcut. İstanbul Çekmeköy'de bulunan Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu’nun yapım giderlerinin tamamı bağışçısı Semiha Yıldırım ve ailesi tarafından karşılandı. 

 

BİR YORUM YAPIN 0