Atanamayınca seyis oldu

Adana İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Jokey Kulübü Adana Hipodrom Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu tarafından düzenlenen projede 2 kadın seyis oldu.

Proje kapsamında seyislik eğitimi alan iki kadının eğitimlerinde sona yaklaşıldı. 2 ay sonra seyis olmaya hak kazanacak olan kadınlar, Türkiye'nin ilk lisanslı seyisleri olacak.

Gözde Gök ve Fadime At,  sabah 09.00'da işe gelerek akşam 18.00'de işten çıkıyor ve gün içinde erkeklerin yaptığı işlerin aynısını yaparak atların yemek ve temizlik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Atanamayınca seyis oldu

25 yaşındaki Anaokul öğretmeni Gözde Gök, atanamadığı için seyislik eğitimi almaya başlamış. İŞKUR'un sunduğu imkandan dolayı memnun olduğunu söyleyen Gök, "Atanamayınca seyislik yapmak zorunda kaldım. Hiç pişman değilim. İlk girdiğimizde 'kadından seyis olur mu', 'bunlar ata nasıl bakacak', 'bunlar attan korkar' gibi sözler söyledi. Zamanla da alıştılar. Başka ülkelerde bayan seyisler varken bizim ülkemizde neden olmasın. Bu sayının Türkiye'de artmasını istiyoruz" dedi.

Gündüz atlara, akşam çocuklarına bakıyor

Evli ve 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Fadime Ataş ise gündüz atlara akşamda çocuklarına bakarak ev işlerini yapıyor. Atları çok sevdiği için mesleğe devam etmek istediğini söyleyen Ataş, "Eğer bir kadın hırslı ve kararlıysa bir konuda yapamayacağı şey yoktur. 2 çocuğum var bunlarda çocuklardan bir farkı yok. Çocuklarım gibi seviyorum atları. Bayandan seyis olmaz dediler. Biz bu işi başardık. İstedikten sonra her şey olur" dedi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0