Zabıtalara kızınca kendi işinin patronu oldu

Samsun'da eşinin vefatının ardından iki çocuğu ile yaşayan 53 yaşındaki Kezban Nerse, sokakta ekmek satılmasına izin verilmeyince kendi fırınını açtı.

'Ekmek Ana' lakabıyla tanınan Kezban Nerse, 16 yıl önce eşini kaybetti. 2 çocuğuna hem annelik hem babalık yapan Nerse, çocuklarının ihtiyacını karşılamak için kendi yaptığı pıtıl ve bazlamalarını sokak sokak gezerek sattı.

Nerse, sokakta başladığı ekmek işine açtığı fırında devam ediyor. Aynı zamanda kendisi gibi olan diğer kadınlara da iş imkanı sağlıyor. 53 yaşındaki Kezban Nerse, "16 yıl önce eşim vefat etti. Ben de kendi kendime ne iş yapabilirim diye düşündüm. Ancak herhangi bir işte çalışamadım.

İş başvurusu yaptığımda bana 'tahsilin yok, yaşlısın' dediler. Sonra küçükken yaptığım köy ekmekleri aklıma geldi. Akşamları sabaha kadar evde bazlama, pıtıl, gözleme ve katmer gibi ekmek çeşitleri yaptım, gündüzleri de sokak sokak, pazar pazar gezerek satmaya başladım" dedi.

Belediye zabıtaları izin vermedi

Sokakta ekmek satarken zabıtalar tarafından sıkıntı yaşayan Nerse, "Belediye zabıtları bana müsaade etmeyince maddi durumum daha da zorlaştı. Bende kredi çekerek dükkan açmaya karar verdim. Şimdi dükkanımda maddi durumu iyi olmayan 15 kadın eleman çalıştırıyorum.

Şu anda 2. dükkanımı açtım. Ben işlerimi daha çok ilerletip daha çok kadına iş imkanı sağlamak istiyorum. Bugün 15 kişiyle çalışıyorum ancak yarın 200, 300 kadına burada iş vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

BİR YORUM YAPIN 0