11 yaşındaki Daniel bir daha gülümseyemeyecek!

11 yaşındaki Daniel Lord, beyninde nadir görülen kansere karşı savaş açtıktan sonra bir daha asla gülümseyemedi.

Daily Mail'de yer alan habere göre, 11 yaşındaki Daniel Lord, hastalığının üstesinden gelmek için zorlu bir kemoterapi ve ameliyat geçirdi. 

45 yaşındaki Anne Joanne Broome, oğlunun nadir görülen Hodgkin Lenfoma kanserine yakalandığını belirtti. Anne Broome, 25 yıldır bu kansere yakalanan ikinci kişinin oğlu Daniel olduğunu söyledi. 

Doktorlar, Daniel Lord'un nadir görülen bu kanser belirtilerinin hiçbir işaretinin iyiyi göstermediğini belirtiyor. Doktorlar, küçük denizci Daniel'ın güzel gülümsemesinin geri geleceğinden emin değiller. Çünkü aynı kansere sahip başka bir hastayı daha önce hiç tedavi etmemişlerdi, sinirlere verilen hasarın tersine çevrilmesi durumundan emin değillerdi.

Anne Joanne Broome, "Çocuğunuzu mutsuz görmek çok zor bir şey ama en kötü durumda en iyisini yapmak zorundayız. Böyle bir şeyin olmasını asla beklemiyorsun. Daha önce normal bir hayatımız vardı. Şimdi her şey tersine döndü ve şok olduk. Bu durum zor, gülümsemesini geri almasa bile en azından Daniel hala hayatta." dedi.

Daniel, geçen yıl Kasım ayının sonunda beyninden tümörün çıkarılması için ameliyat oldu ve Aralık ayında kemoterapiye başladı. 

Joanne Broome, "Neyse ki iyi bir teşhisi var. Kemoterapi bırakıldı ve sonra lenfoma yüzde yüz gitti. Danışmanlar, Daniel'ın bir daha gülümseyip gülümseyemeyeceğini bilmediklerini söylüyor." diye açıkladı.

Tümör Daniel'ın ağzına, gözlerine ve kaşlarına giden sinirleri etkiledi. Daha sonra Daniel kaslarını hareket ettirmeye teşvik amaçlı konuşma, dil terapisi ve fizyoterapi görmeye başladı. Şimdi Ailesi ve arkadaşları, Daniel'in hayat boyu tatile çıkması için para topluyor.

Hodgkin Lenfoma (HL) nedir?

Hodgkin lenfoma, immun sistemin bir parçası olan ve lenfosit adı verilen beyaz kan hücrelerinden kaynaklanan lenf dokusunun bir çeşit kanseridir. Lenfositler vücutta enfeksiyonlarla ve diğer hastalıklara karşı savaşan hücrelerdir. 

HL adını bu hastalığı ilk kez tarif eden Thomas Hodgkin'den almıştır. Eskiden Hodgkin hastalığı olarak da isimlendirilmekteydi. Nedeni kesin olarak bilinmemektedir. Her yaşta görülmekle beraber daha çok genç erişkinlerde ortaya çıkar. Ülkemizdeki sıklığı bilinmemekle beraber Avrupa’da her 100.000 kişi arasında 2-3 kişide bu hastalık ortaya çıkmaktadır.

Hodgkin lenfoma lenf dokusunun olduğu hemen herhangi bir yerde ortaya çıkabilir. Genellikle ilk olarak, göğüs ve karını ayıran ince bir kas olan diaframın üstündeki tek bir lenf bezinde veya lenf bezi grubunda görülür.

Beyni kafatasının dışında doğdu!

İLİŞKİLİ HABER

Beyni kafatasının dışında doğdu!

BİR YORUM YAPIN 0