Çaresizlik bir babayı mucit yaptı

Duyarlı baba, tek bacağı protez olan kızının tedavisine durumu el vermediği için 150 liraya yaptığı düzenekle kızına yürümeyi öğretiyor.

Antalya'da ikamet eden Ali İhsan Yıldırım ve eşi İlknur Yıldırım'ın prematüre bebekleri kuvöz bulunmadığından dolayı özel bir hastaneye gönderildi. Doktorlar bebeğin damar yolunda bir sorun olduğunu belirleyerek, iğne yapmak için sol dizinin altına kateter taktı.

Kateter takıldıktan sonra kuvöze sokulan bebeğin sol bacağındaki morarma ve kangren teşhisiyle Özge bebek yeniden ilk hastanesine gönderildi. Henüz 13 günlük olan bebeğin sol bacağındaki dizinin altı kesildi.

YANLIŞ İĞNE SEBEP OLDU İDDİASI

Özge bebeğin babası, yanlış iğne yapıldığı gerekçesiyle hukuk mücadelesini başlattı. Yıldırım, "Genetik hastalığı vardı' diyerek bizi aldatmaya çalıştılar. Fakat sonuçlarda Özge'nin genetik bir hastalığının olmadığı kesinleştirildi." dedi. Suç duyurusundan beklediği sonucu alamayan Yıldırım, olayın örtbas edildiğini belirtti.

YÜRÜMEK İSTEYEN KIZININ AĞLAMASINA DAYANAMADI

Kızının dışarıdaki yürüyen insanlara nasıl üzülerek baktığını ve ağladığını gören duyarlı baba, kızının protez bacağıyla yürüyebilmesi için tedaviye yeterli parası olmadığından 150 liraya alüminyum ve ipten bir düzenek yaptı.

Odanın tavanına aldığı alüminyumdan düzenek yaparak uzun bir ip ile kızını düzeneğe bağlıyor. Tedaviye ilk önce kızının elini tutarak yürütmeye başlayan Yıldırım, ardından karşısına geçerek Özge'nin ona doğru gelmesini  dile getiriyor.

İş sonrasında her gün kızıyla 2 saat çalışma yapan baba, ''Kızının tek bacağıyla ayakta durarak çevresinde dönebildiğini ve bu düzenek sayesinde adım atabildiğini'' söyledi.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0