Yapımı için her gün 20 kuzu kesiliyor

Türk Patent Enstitüsü tarafından 2003 yılında patent verilen büryan kebabı için Siirt'te her gün 20 kuzu kesiliyor.

Siirt'teki büryancıların yanı sıran İstanbul, Ankara ve İzmir'e şoklama yöntemiyle gönderilen büryan kebabının yapımına saat 02.00'de başlanıyor. Sabah saatlerinde satışı başlanan kebap, saat 15.00'te tamamen tükeniyor.

Siirt büryan kebap ustalarından Murat Kayaalp, kebabın meşe odununun yakıldığı kuyularda buharla piştiğini söyleyerek, "Günde 15-20 kuzu kesiyoruz, bu sayı siparişlere göre artıyor. Gece yarısı 02.00'de kuyuları yakıyoruz ve kuzu etimizi koyuyoruz. 2 saat piştikten sonra kuyudaki etimizi çıkartıyoruz ve servise hazırlıyoruz.

Sabah erken saatlerde birçok vatandaş geliyor ve büryanı  tüketiyor. Büryanımızı gram ile satıyoruz. Büryanımızın kilosu şu anda 140 lira, 100 gramı 14 liradır. Sabah 100 gram büryan yiyen bir kişi akşama kadar kendisini tok hisseder" dedi.

BİR YORUM YAPIN 4

Ademoğlu Abdullah 6 yıl önce

İnsanların Aç Gözlülüğü Yüzünden Mini Minnacık Şekerpare Kuzular Kesiliyor, Bunları Hergün Aç Gözlü İnsanlar Kesiyor, Türkiye'de Kesilen Kuzuların Haddi Hesabı Yok, Bu Hayvanların Neslini Tüketeceğiz Aç Gözlülüğümüz Yüzünden,

Toplam 1 beğeni

Momed Oğlu 6 yıl önce

Kardesler korkmayon nesli tukenmez bu hayvanlar bereketli dir. Ornek köpek senede kac sefer hemde kactane doğuruyor ama koyunlardan misli miktarda az. O kadar insan ölüyor nesli tukenmiyor koyunda öyle ::))

Toplam 0 Beğeni

Hsyn 6 yıl önce

Ülkede kuzu eksikliği mi var? Bilmeden konuşuyorsunuz

Toplam 0 Beğeni

Abdullah siirti 6 yıl önce

Bu sadece birr dükkanda kesilen kuzu.. bunun gibi kaç tane var.. belki 10-15 dükkan vardır