Akıllı telefon kullanmadı, Harvard'ı kazandı!

Manisa'da öğretmen anne ve babanın kızı olan Nil Çakırca Harvard'a yüzde 100 burslu olarak kabul edildi.

İzmir'de özel bir kolejde burslu ve yatılı olarak okuyan Çakırca, Harvard'a hem kabul hem de burs almak için başvuru yaptı. Ailesinin akıllı telefonların sağlık ve çevre açısından zararlı olduğunu düşündüğü için kendisine telefon almadıklarını söyleyen Nil Çakırca, burs kazanmasında bu durumun etkili olduğunu söyleyerek Harvard'a gönderdiği kabul mektubunda şu sözlere yer verdi:

"Bir geç dönem millennial (Y kuşağı) olarak ilk akıllı telefonumu 2014'te aldım. Aslında o ablamın ilk akıllı telefonuydu. 2013'te arkadaşlarımın aralarındaki konuşmalarını ve bazı haberleri, hatta etkinlik davetlerini kaçırıyordum.

Bir şakayı anlamadığım içinde benden başka herkes gülüyordu. Ailemden, maillerimi okuma ve gerçekten araştırma yapma ihtiyacı duyana kadar telefon almalarını istemedim. Ailemin endişelerine ve toplumun benden beklediği standartlara öncelik vermek konusunda oldukça uyumluydum.

Arkadaşlarımın farklılıkları nasıl kucakladığını görmenin mutluluğuyla dolmuştum. Bu dönüşüm, benim başkalarının birbirlerini nasıl önemsediğini fark etmemi ve özveride bulunmanın hayatımda büyük bir role sahip olduğunu anlamamı sağladı

Eğitimi bittikten sonra Türkiye'ye dönerek burada hizmet etmek istediğini söyleyen Nil Çakırca, yıllığı 65 bin 609 dolar (233 bin TL) olan üniversiteden 4 yıl için yaklaşık 1 milyon liralık burs kazandı.

Çakırca, yılda 40 bin kişinin başvurduğu ve sadece 500'ünün kabul edildiği okulda ekonomi ve hukuk bölümünü okumak istiyor.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 4

Beyin bedava 6 yıl önce

Akılli oldugu icin kolejide burslu okuyo.parası olmayn aklıni yetersız kullanan neyapacak demelisin

Toplam 3 beğeni

bir dost 6 yıl önce

akıllı olduğu için değil zeki olduğu için demek daha yerinde olur

Toplam 0 Beğeni

Parası olmayan 6 yıl önce

Kolej, özel, yatılı. Bunlar bile başarıda etkili. Gariban çocukları ne yapacak ?

Toplam 3 beğeni

Selcuk 6 yıl önce

Akilli oldugu icin kolejide burslu bedava okuyo..

Toplam 3 Beğeni