Türkiye'de 2 milyon genç okulu bıraktı

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de 15-19 yaş arası 2 milyon 42 bin genç, çeşitli nedenlerden dolayı eğitimini yarıda bıraktı.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı araştırmada, Türkiye'de 15-19 yaş grubundaki gençler, gerekçe olarak ümitlerinin kırık olmasını ve ev işleriyle meşgul olmaları gerektiğini sunarak okulu bırakıyor.

75 bin genç iş aramaktan vazgeçti

Umudu olmadığı için iş aramaktan vazgeçen gençlerin yaklaşık 75 binini erkek, 18 binini de genç kadınlar oluşturuyor. Okulu bırakan genç erkeklerin yüzde 88.4'ü ve genç kadınların yüzde 86.7'si en fazla ilköğretim seviyesini tamamladı. Düşük eğitim seviyesi de gençlerin iş gücü piyasasına katılma motivasyonlarını düşürüyor.

Karadeniz devamda ilk sırada

Bölgeler arasındaki genç nüfus istatistiği incelendiğinde, 2015 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eğitime devam etme oranı yüzde 53,6 iken Batı Anadolu'da bu oran yüzde 76,3'e ulaştı.

Batı bölgelerinde ise her dört çocuktan üçü okuluna devam ediyor. Eğitime devam Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 15-19 yaş arası gençlerin yüzde 77'sinin eğitimine devam ettiği ve bölgeler arasında listede birince sırada yer aldığı açıklandı.

BİR YORUM YAPIN 0