6 aylıkken konuşmaya, 17 aylıkken okumaya başladı!

Henüz iki buçuk yaşında olan Zehra Melis Acartepe, 6 aylıkken konuşmaya, 17 aylıkken de düzgün bir şekilde kitap okumaya başladı.

Ankara'da ikamet eden Gamze ile Serkan Acartepe çiftinin kızı Zehra Melis, yaşıtlarına göre bir hayli hızla gelişerek, 6. ayında konuşmayı söktü ve 17. ayında da düzgün bir şekilde kitap okuyabiliyordu.

Akıcı bir dil ile kitap okuyabilen Zehra, İstiklal ve İzmir Marşını ezbere bilmesinin yanı sıra İngilizce ile ayları sıralayıp kolaylıkla sayıları okuyabiliyordu.

Kızlarının üstün zekasını fark eden ebeveyni ise şu şekilde konuştu:

''Kızımın bu durumunu ben değil annesi keşfetti. Gün ilerledikçe bende kızımızda ki bu durumu fark etmeye başladım. Hem mutlu hem de kaygılı hissediyorum. Çünkü böyle çocukların genelde sosyal yaşantıları da fazla olmuyor. Şuanlık bir problem olmasa da iyi bir eğitim alması şart.'' dedi.

BİR YORUM YAPIN 4

oraloğlu 6 yıl önce

nasihat: inanmakta zorluk çekenlere ibret.

Scarlet johansson 6 yıl önce

aynen ya onlara fazla veriyo bize eksik veriyo işe bak

bilirkişi 6 yıl önce

Allah böyle yaratıyor çünkü o kızı daha çok seviyor şanssız olmak böyle birşey

Toplam 1 beğeni

gunce 6 yıl önce

heryerde ustun zekalilar icin okul yok ki.sadece istanbul ankara bir de galiba gebze de bi lise varmis.ama ilkokullar istanbul ve ankaradaymis.daha nice zeki cocuklar var.ya kesfedilmemis ya da kesfedilse bile imkansizliklar nedeniyle ziyan oluyorlar.boyle cocuklari devlet maddi manevi destekle buyutmeli.aileye destek olmali.

Toplam 2 beğeni