Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisinin Victoria'sı, Eva Dedova kimdir?

TRT 1 ekranlarının reyting rekorları kıran Mehmetçik Kut'ül-Amare dizisinin Victoria'sı, Eva Dedova başarılı oyunculuğu ve güzelliği ile izleyenlerden tam puan almayı başardı. Canlandırdığı Victoria karakteri ile tanına Eva Dedova en çok merak edilen isimler arasına girdi. Peki Eva Dedova kimdir?

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan reyting rekorları kıran dizi, Mehmetçik Kut'ül-Amare zengin oyuncu kadrosu ve kurgusu ile izleyicinin beğenisini kazandı. Başarılı dizi, Mehmetçik Kut'ül-Amare'nin Victoria'sı Eva Dedova en çok merak edilen isimler arasına girdi.

eva dedova

eva dedova

EVA DEDOVA KİMDİR?

Eva Dedova, 22 Şubat 1992 yılında Kazakistan'da dünyaya geldi. Aslen Rus asıllı olan Eva Dedova,1998 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşmiştir. Lise eğitimini grafik tasarım ve fotoğrafçılık üzerine okumuş, lisans eğitimini ise Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümü üzerine tamamlamıştır.

BKM kadrosunda yer alan Eva Dedova "Çok Güzel Hareketler" adlı programda rol almıştır. Ekranlarda dikkat çeken projeleri ise Kavak Yelleri, Yalan Dünya gibi diziler olmuştur. Kavak Yelleri dizisinin son sezonunda rol alan Eva Dedova bu dizide Öykü karakteri ile ekrana gelmiştir. 2013 yılında Azeri bir romanın uyarlaması olan "Mahmut ile Meryem" isimli sinema filminde rol alan Eva Dedova'ya bu filmde genç oyunculardan Aras Bulut İynemli eşlik etmiştir. Ardından "Babam ve Ailesi" adlı dizide Ece karakterini canlandırmıştır.

victoria

victoria

Güzel oyuncu Eva Dedova, şimdilerde ise TRT1 ekranlarının iddialı yapımı Mehmetçik Kut'ül-Amare adlı dizide Victoria karakterini canlandırmaktadır. Victoria; 23 yaşında, İngiliz İstihbaratı'nın İstanbul'daki casuslarından biridir. Görünen mesleği öğretmenlik olan Victoria, zeki, kurnaz ve güzelliği sayesinde birçok erkekten istediğini alabilen biridir.

BİR YORUM YAPIN 3

osman 6 yıl önce

eva dedova muhteşem bir oyuncu

Toplam 2 beğeni

kadir 6 yıl önce

kendi karakterini çok kaliteli oynuyor ilker aksum'la da iyi bir ekipler

Toplam 2 beğeni

Eci 6 yıl önce

Evayı siriyi seslendiren kadın yelda uğurlu mu seslendiriyor ben onun sesine çok benzettim gerçi diğer filmlerdeki sesini bilmiyorum ama bana siriymiş gibi geldi

Toplam 3 beğeni