Kadın esnaflar iş başında

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun yayınladığı bilgilere göre kadın esnaf sayısı geçen yıldan bu yana 10 bin 383 kişi arttı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfedarasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken 254 bin 862 olan kadın esnaf sayısının geçen yıl 10 bin 383 kişi artarak 265 bin 254 kişiye ulaştığını bildirdi. 

KADIN ESNAFLARIN ÇOĞU ÇANAKKALE'DE

Palandöken, en çok kadın esnafın bulunduğu ilin Çanakkale olduğunu belirterek, Çanakkale'yi takip eden ilin Muğla olduğunu ifade etti. Muğla'yı takip eden iller ise sırasıyla Uşak, Burdur ve Balıkesir olarak belirlendi. En az kadın esnafın olduğu iller ise Şırnak, Siirt, Batman, Ağrı ve Diyarbakır olarak kaydedildi. 

KADINLAR EN ÇOK BAKKALLIĞI TERCİH EDİYOR

Kadınların en çok tercih ettiği mesleğin bakallık olduğunu söyleyen Palandöken açıklamalarını şu şekilde devam ettirdi:

"Kadın esnaf ve sanatkarımızın en fazla iş yeri açtığı meslek kolu, 'büfelerde, bakkallarda ve marketlerde yapılan ticaret' oldu. İkinci sırada 'lokantacılık, yemek ve içecek sunumu faaliyetleri', üçüncü sırada 'kadın kuaförlüğü', dördüncü sırada 'tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla yapılan ticaret' ve beşinci sırada da 'giyim eşyası imalatı ve ticareti' yer aldı. Kadınlarımızın elinin değdiği her yer çiçek açıyor. O yüzden kadınlarımızın tüm meslek dallarında faaliyet göstermesi için onlara daha fazla destek verilmesi gerekir. Kadınlara verilen destekler arttıkça, kadın esnaf ve sanatkar sayımız da artmaya devam edecektir."

BİR YORUM YAPIN 0