Batı Asyalı kadınlar Türkiye'de buluşuyor!

Cumhuriyet Kadınları Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'ABD Emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine Karşı Batı Asya Kadın Buluşması' ismiyle uluslararası bir etkinlik düzenleyecek.

Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD), bölge ülke kadınları arasındaki dayanışmayı arttırmak adına 10 Mart 2018 Cumartesi günü saat 12.00'de Ankara'daki Türk- İş Genel Merkezi Konferans Salonu'nda ABD Emperyalizmine ve İsrail Siyonizmine Karşı Batı Asya Kadın Buluşması' ismiyle bir etkinlik düzenliyor. Yapılan bu etkinlikte Türkiye, Filistin, İran, KKTC ve Azerbaycan’dan temsilciler yer alacak.

Programın açılış konuşmasını ve amaçlarını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen CKD Genel Başkanı Dr. Canan Arıtman“Türkiye, İran, Filistin, Azerbaycan ve KKTC’nin kadınları olarak bizler birbirimizin sesine ses, nefesine kuvvet katarak ülkelerimize öncülük edecek ve adım adım dünya medeniyetinin köklerinin bulunduğu bu coğrafyada barışı ve huzuru egemen kılacak bir buluşmaya imza atıyoruz. Bütün kadınlarımızı toplantımızı izlemeye, derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. İlkini gerçekleştireceğimiz bu buluşmanın ülkelerimiz arasında barış ve huzur içinde; eğitimden sağlığa, turizmden ekonomiye giden iş birliğinin başlangıcı olması dileğimizdir.” dedi.

ABD VE İSRAİL’E KARŞI ORTAK MÜCADELE

Mehmetçiğin yanında yer aldıklarını belirten Arıtman, “8 Mart kadınlar için her zaman direnmenin ve haksızlıklara başkaldırmanın günü olmuştur. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu günlerde 8 Mart’ın anlamı Mehmetçiğin yanında yer alarak vatanın birliği ve bütünlüğünün korunması için çalışmalar yürütmektir. Biz kadınlar için vatanın bütünlüğü ve milletin birliği büyük önem taşır. Mehmetçiği savaş alanında daha güçlü ve çok daha başarılı kılacak olan, aynı tehdit altındaki bölge ülkeleri ile el ele tutuşmak ve Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı bir kuvvet yaratarak planlarını bozmaktır. 8 Mart haftasında, 10 Mart’ta düzenleyeceğimiz etkinlik bu açıdan çok önemlidir.” sözlerine devam etti.

Panelin konuşmacıları şu şekilde;

İntizar Al Wazir- Filistin Kadın Kuruluşları Federasyonu Başkanı

Zeinab Shariatmadar- İran Kadın Kuruluşları Temsilcisi, İlahiyat Profesörü

Av. Saide Ekmen- Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Üyesi, Azerbaycan adına

Gönül Kalyon- Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Sekreteri

Canan Arıtman- CKD Genel Başkanı, Türkiye adına

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0