Ajda bardağı nasıl ortaya çıktı?

Pek çok kişinin evinde altı geniş üstü daha dar olan ve halk arasında "Ajda Bardağı" olarak bilenen bardak türünden vardır. Peki, neden bu bardağa Ajda Pekkan bardağı dendiğini hiç düşünüz mü? İşte sizlere Ajda Pekkan bardağının ortaya çıkış hikayesi...

Çayın tadı kadar hangi bardakta içildiği de önemlidir. Kimileri kulplu bardaklarla içerken kimileri ince belli bardaklarda çay içmeyi sever. Çay içmenin ayrı bir keyife dönüştüğü bardaklardan biri de "Ajda Bardağı"dır. Peki, bu bardak neden Ajda Pekkan ismiyle anılıyor.

İşte hikayesi...

Ajda Pekkan 1980'li yılların başlarında Beykoz'da oturuyordu. Züccaciye almayı seven Pekkan, Beykoz'da bulunan Paşabahçe mağazasının sürekli müşterilerinden biriydi. 

Pekkan, küçük çay bardaklarından sıkılmış olacak ki, bir gün mağaza müdürüne daha büyük çay bardaklarının yapılabileceğini söyler. Bu sözler üzerine müdür, Pekkan'ın isteğine göre; normal çay bardağından daha büyük çay bardakları tasarlatır. Bu bardaklardan sadece 100 tane özel olarak üreterek ünlü sanatçıya hediye eder. 

Bardakları çok seven Pekkan'da bu bardaklardan bazılarını yakın çevresine armağan eder. Bu şekilde meşhur olan bardaklar Ajda Pekkan'ın ismi ile anılmaya başlar. 

Bardakların ilgi gördüğünü ve sevildiğini fark eden Paşabahçe, bu bardaklardan üretip piyasaya sunmuştur. Böylelikle bardakların ismi "Ajda Bardağı" olarak kalmıştır. 

 

Pet şişeler hangi hastalıklara neden oluyor?

İLİŞKİLİ HABER

Pet şişeler hangi hastalıklara neden oluyor?

BİR YORUM YAPIN 0