İstanbul'da gezilecek kutsal mekanlar

İslam dünyasının en önemli şehirlerinden olan İstanbul, günümüzde pek çok kutsal mekana ev sahipliği yapıyor. Evliya türbelerinden tarihi camilere kadar gezmeye değer pek çok mekanı sizler için araştırdık. İşte mutlaka görmeniz gereken İstanbul'un cami ve türbeleri...

Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethetmesi ile bir İslam başkenti olan İstanbul o tarihten itibaren adeta camileri ile anılan bir şehir olmuştur. Bununla birlikte pek çok evliya ve mübarek zat İstanbul'da yaşamış, İstanbul'da tasavvufi yaşama katkıda bulunmuşlardır. İşte İstanbul'un kültür hafızasını ve tarihini anlamanız için gezmeniz gereken cami ve türbeler...

ORUÇ BABA TÜRBESİ

Fatih Şehremini'de bulunan Oruç Baba Türbesi, özellikle ramazan aylarında ziyaretçi akınına uğrar. Rivayetlere göre Oruç Baba; son derece fakir bir derviştir ve ramazan ayında iftarlık ve sahurluk yiyeceği olmadığı için sadece ekmek ve sirke ile oruç tutar. 

AZİZ MAHMUD HÜDAYİ 

İstanbul'un en eski ve en güzel semtlerinden olan Üsküdar'da bulunan Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi, görülmeye değer türbelerden biridir. 

YUŞA TEPESİ

Rivayete göre; Hazreti Musa, Yuşa Peygamber ile İstanbul Boğazı'nın en güzel yerlerinden biri olan Beykoz'a gelir. Bu ziyaret sırasında Yuşa Peygamber, vefat eder ve buraya gömülür. İstanbul için önemli mekanlardan biri olan bu yatır, gerek şehir içinden gerekse şehir dışından pek çok ziyaretçiyi ağırlar. 

EYÜP SULTAN CAMİİ VE TÜRBESİ 

İstanbul'un Eyüp Sultan ilçesinde bulunan cami ve türbe neredeyse günün her saati çok kalabalıktır. Caminin içinde İstanbul'un Araplar tarafından kuşatıldığı sırada orduda bulunan ve şehit olan Eyyup El-Ensari'nin türbesi bulunur. Eyüp Sultan Camisi İstanbul'da bulunan camiler içinde en çok ziyaret edilen camidir.

FATİH CAMİSİ 

İstanbul'un alınmasından sonra Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan Fatih Camisi, İstanbul'un en eski yerleşim yerlerinden olan Fatih semtinde bulunur. Aynı zamanda caminin bahçesinde Fatih Sultan Mehmed'in türbesinin yanı sıra Osmanlı devrinde yaşamış devlet adamı ve hanım sultanlara ait mezarlar bulunmaktadır. 

KOCA MUSTAFA PAŞA CAMİSİ VE SÜMBÜL EFENDİ TÜRBESİ

İstabul'da yetişen evliya büyüklerinden olan Sümbül Efendi, Koca Mustafa Paşa'da bulunan dergahında 33 yıl hizmet vermiştir. Türbesi Koca Mustafa Paşa Cami'sinin içinde bulunur. Aynı zamanda caminin bahçesinde Hazreti Hüseyin'in kızları Hazreti Fatıma ve Hazreti Sakine'nin kabirleri de bulunur. 

ZUHURAT BABA TÜRBESİ

Bakırköy'de bulunan Zuhurat Baba Türbesi, İstanbul'un en ünlü türbelerinden biridir. Rivayete göre; Zuhurat Baba, İstanbul'un fethi sırasında askerlerin su sıkıntısı çektiği bir anda aniden zuhur etmiş ve askerlere su dağıtmıştır. Zuhurat Baba Türbesi özellikle Ramazan ayında ve cuma günlerinde ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Dünyanın en ıssız ve sakin bölgeleri

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en ıssız ve sakin bölgeleri
Hafta sonu tatilinde gezilebilecek yerler...

İLİŞKİLİ HABER

Hafta sonu tatilinde gezilebilecek yerler...
En güzel dondurmayı yemek için gezilecek mekanlar

İLİŞKİLİ HABER

En güzel dondurmayı yemek için gezilecek mekanlar
Eski Ramazan gelenekleri

İLİŞKİLİ HABER

Eski Ramazan gelenekleri

BİR YORUM YAPIN 0