Sivrisineklerden kurtulmanın yolları nelerdir?

Yaz aylarının korkulu rüyası olan sivrisinekler kendilerini göstermeye başladılar. Size vereceğimiz birkaç yöntem ile sivrisineklerden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte sivrisineklerden kurtulmanın yolları...

Havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan sivrisinekler özellikle evinizde bulunan yemek artıklarına ve meyve sebzelere gelirler. Aynı zamanda sivrisinekler bitkinin ve çiçeğin bol bulunduğu alanlarda da var olabilmektedirler.  Sivrisinekler çok çabuk çoğalabilen bir canlı türü olduğu için muhakkak önlem alınması gerekmektedir. Siz de evinizdeki malzemelerle rahatlıkla sivrisineklerden kurtulabilirsiniz.

SOĞANI EKSİK ETMEYİN

Sarımsak ya da soğanı ortadan ikiye bölerek sofranızın üstünde bırakabilirsiniz. Keskin kokusu olan sarımsak ve soğan harika bir sivrisinek kovucu olarak görev görürler.

SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT EDİN!

Su birikintisi sivrisineklerin uğrak alanlarının başında geliyor. Bahçenizi ve evinizi düzenli olarak temizleyerek su birikintisine izin vermeyin.

PENCERE ÖNÜNE SİRKE DÖKÜN!

Odanızın penceresinin önüne içine sirke ilave edilmiş bir bardak su koyarsanız sivrisinekler odanızdan uzaklaşacaktır. Sirke güçlü bir sivrisinek kovucu görevi görür.

B ve C VİTAMİNİ ALIN!

B vitamini ve C vitamini yönünden zengin besinler sivrisineklerin çok sevmediği gıda gruplarından. Bu tip vitaminlere sahip gıdaları tüketirseniz sivrisinekler sizden uzak durur.

NANE LİMON KARIŞIMI!

Bir bardağa su doldurarak içerisine biraz nane yaprağı biraz da limon suyu sıkarak sivrisineklerden kolayca kurtulabilirsiniz. İsterseniz bu karışımı vücudunuza sürerek de sivrisinekleri kendinizden uzak tutabilirsiniz.

KOYU RENK GİYMEYİN!

Sivrisineğin koyu renk kıyafetlere daha çok geldiğini biliyor muydunuz? Eğer sivrisinekleri, bir nebze daha kendinizden uzaklaştırmak istiyorsanız odanızın bir köşesine koyu renkli kıyafetleri asın.

FESLEĞEN YA DA REYHAN BULUNDURUN!

Sivrisineklere karşı en etkili yöntemlerden biri de odanızda fesleğen ya da reyhan bulundurmak. Yöntemin daha etkili olmasını istiyorsanız bu iki bitkiyi başucunuzda bulundurmanızda fayda var!

 

KARANFİL ve LİMON ETKİSİ!

Karanfil kokusu sivrisinekleri rahatsız eder. Yeşil limonu kesip üzerine karanfil taneleri koyarak da korunmak mümkün.

DOĞAL YAĞLAR

Sivrisinek ısırıklarına karşı doğal yağları kullanmayı deneyin! İşte ısırıklara karşı en etkili yağlardan bazıları: Limon, defne, okaliptüs, portakal kabuğu, çay ağacı ve vanilya yağı. Bu yağları vücudunuza sürmek istemiyorsanız bu yağları bir miktar suyla karıştırıp sprey yapıp odanızda sıkabilirisiniz.

BİR YORUM YAPIN 0