Kaliteli ve öğretici belgesel listesi

Belgesel izlemeyi seviyor ancak "ne izlesem" diye kara kara düşünüyor musunuz? İşte sizlere farklı ve ilginç konulara sahip boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz belgeseller...

Belirli bir konu üzerinde şekillenerek o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler vermeyi amaçlayan belgeseller, öğretici filmlerdir. Hemen hemen her konuda çekilebilen belgesellerin birbirinden farklı hedef kitleleri bulunur.  

İşte sizlere farklı konular hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz birbirinden güzel belgesel önerileri...

BATIDAN DOĞUYA AKAN NEHİR

İnsanlığın doğuşundan bugüne kadar var olan medeniyetlerin konu edildiği belgesel, TRT ekranlarında yayınlandı. Ünlü bilim adamı ve sanatçıların görüşlerine yer verildiği belgesel, Prof. Dr. Bekir Karlıdağ tarafından kaleme alındı. Medeniyet tarihini etkileyici ve farklı bir bakış açıyla ele alan belgeselin sahneleri 16 farklı ülkeden çekildi. 

AĞIR YAŞAMLAR

Aşırı kilolu ve yatağa bağımlı insanların ve yakınlarının yaşam mücadelelerini ve kilo verme süreçlerini anlatan belgesel özel bir televizyon kanalında yayınlanıyor. Dr. Nowzaradan'ın gözetiminde zayıflamaya ve hayata yeniden dönmeye çalışan insanların kimi zaman acıklı kimi zaman hayret verici hikayelerine yer veren belgesel, sağlıksız beslenme ve psikolojik problemlere erken müdahale edilmediğinde sonuçlarının neler olabileceğini gözler önüne seriyor. 

ABD'NİN GİZLİ TARİHİ

Usta yönetmen Oliver Stone'un imzasını taşıyan belgesel, 10 bölümden oluşuyor. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nin değil, İkinci Dünya Savaşı yıllarında ve sonraki dönemlerde dünyanın nasıl şekillendiğini anlatıyor. Belgesel, o yılları anlamaya çalışan araştırmacı ve öğrenciler için adeta bir kaynak niteliğinde.

 ZAMAN YOLCUSU TÜRKLERİN İZİNDE

Gazeteci Ahmet Yeşiltepe'nin sunumu ile ekranlara gelen ve büyük beğeni toplayan belgesel, Türk Tarihi'ni Türk Milleti'nin ayak bastığı tüm topraklara giderek izleyiciye sunuyor.Hemen hemen dünya üzerinde yaşayan tüm Türk milletlerinin yaşam koşullarını adetlerini, Anadolu Türkleri ile olan benzerliklerini ayrıntılı ve etkileyici bir üslupla anlatılıyor. Sadece insanların yaşamlarını değil tarih boyu Türklerin yaptığı pek çok yapıda belgeselde inceleniyor. Belgesel adeta, dünya üzerindeki tüm ırkdaşlarımızla bizleri buluşturuyor. 

DÜNYANIN EN SIRA DIŞI EVLERİ

Emlak meraklısı Caroline Quentin ve başarılı mimar Piers Taylor, tüm dünyayı gezerek farklı evleri görüntülüyor. Sunucular dağ, deniz ve yeraltı gibi ilginç alanlara inşa edilen ve değeri milyon dolarları bulan evleri ziyaret ediyor. Bununla da kalmayan sunucular , evlerin nasıl yapıldığına dair bilgiler paylaşıyor ve evlerde misafir oluyor. 

 

En iyi kitap önerileri

İLİŞKİLİ HABER

En iyi kitap önerileri
Türkiye'de yapılabilecek tehlikeli sporlar

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'de yapılabilecek tehlikeli sporlar
Eski sandalye nasıl yenilenir?

İLİŞKİLİ HABER

Eski sandalye nasıl yenilenir?
Boyun fıtığı nedir, neden olur ve tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Boyun fıtığı nedir, neden olur ve tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0