Instagram'da hikaye görüntüleme sıralaması nasıl belirleniyor?

En popüler kullanılan sosyal mecralar arasında yer alan Instagram'ın kullancıları tarafından en çok merak edilen gizemi ise 'hikaye görüntülenme sıralaması neye göre belirleniyor?' İşte Instagram'da hikayelerin görüntülenme sıralamasının algoritması...

Instagram'ın 2016 yılında kullanıcılara sunduğu 'hikaye' özelliği, diğer sosyal mecralardan farklı olarak 24 saat içinde otomatik bir şekilde sistem tarafından silinen video veya filtreli fotoğrafların paylaşımı şeklinde.

Bu paylaşım arkadaş listenizdeki herkese gösteriliyor. Fakat Instagram'ın kullanıcıların hikaye sıralamasını neye göre yaptığını bilen kimse yok. Herkesin merak ettiği bu soru hakkında sosyal medyada birden fazla cevap dolaşıyor. Kimi stalkladığı kişinin birinci sırada olduğunu kimi ise kendisini stalklayan kişinin birinci sırada olduğunu savunuyor. Fakat gerçek cevap bu seçenekler arasında değil...

İŞTE GERÇEK CEVAP...

Instagram henüz resmi olarak bu konuda bir açıklama yapmasa da Instagram için geliştirmeler yapan Julian Gutman, hikaye sıralaması algoritması hakkında bazı ipuçları verdi.

Hikaye listenizin başında olan kişi sizi en çok stalklayan kişi değil. Sıralama, size yakın olan ve etkinliklerinize bağlı olarak kişi seçen bir algoritmayla oluşturuluyor.

FACEBOOK ÖNEMLİ FAKTÖR!

Bu algoritma; beğeni, yorum, mesaj, yorum ve uygulamada bulunan diğer etkileşim alışkanlıklarınıza göre bir sıralama yapıyor. Bu sayede en çok görüntülemek istediğiniz içeriği ön sıralara taşımış oluyor. Üstelik bu algoritma Facebook uygulamasındaki alışkanlıklarınızı da hesaba katıyor.

Yeni nesil akıllı ev sistemleri hakkında her şey

İLİŞKİLİ HABER

Yeni nesil akıllı ev sistemleri hakkında her şey
Türkiye'nin 3. büyük hastanesine kadın eli değdi!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin 3. büyük hastanesine kadın eli değdi!

BİR YORUM YAPIN 0