2. el eşya alırken dikkat edilmesi gerekenler

Son dönemlerin en popüler alışveriş trendi ikinci el eşya satan dükkanlar. Peki, ikinci el eşya alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Kimi nostalji tutkunu olduğu için kimi ekonomik sıkıntı yaşadığı için ikinci el eşya satan dükkanları tercih ediyor. Gittikçe yaygınlaşan ikinci el dükkanları, bir araya gelerek spotçular çarşısı şeklinde birden fazla seçeneğin bir arada bulunduğu alışveriş noktalarına dönüştü. Peki, ikinci el ürünlere nasıl güvenilebilir mi? İşte ikinci el eşya dükkanlarından alışveriş yaparken güvende olmanızı sağlayacak kriterler.

İşte ikinci el eşya alırken dikkat etmeniz gerekenler...

- İlk olarak kendinize sormanız gereken soru alacağınız ürün sizin için ekonomik olacak mı? Genellikte sıfır ürün ile ikinci el ürün fiyatları arasında büyük uçurumlar yoktur. Fakat aynı ürünün sıfırı ile ikinci eli arasında 50 TL fark olması durumunda, ikinci eli tercih etmek bir hata olur.

- Alacağınız ürünün kalan ömrü ne kadar? Dayanaklılığı önemli ikinci sorundur. Alacağınız ürünü muhakkak denemelisiniz. Örneğin bir kanepe alacaksınız, muhakkak oturmalı ve kumaşını, yaylarını, süngerini kontrol etmelisiniz. Ürün dışarıdan iyi gibi görünebilir ama 'az kullanılmış' bahanesiyle hor kullanılan bir ürünü almak üzere olabilirsiniz.

- Baktığınız ürün fiyat olarak bütçenize uygun olabilir ama tam olarak ihtiyacınıza cevap veriyor mu? 5 çekmeceli bir komodine ihtiyacınız varken fiyatı uygun olduğu için 3 çekmeceli bir komodin almanız aslında ihtiyacınız karşılanmadığı için bütçenize yarar sağlamayacaktır.

- Elektrikli eşyalarda ise her zaman daha fazla detaycı olmalısınız. Satıcının, yalnızca fişe takarak 'bakın çalışıyor' demesiyle yetinmeyin. Mümkünse ihtiyacınız olan cihazdan anlayan biriyle alışverişe gidin. Belli bir rakamın altındaki ürünlere ise itibar etmeyin. Piyasada en düşük fiyatı 500 TL olan bir bulaşık makinesi baktığınız ikinci el dükkanında 300 TL ise bu rakam farkı hayra işaret olmayabilir...

Sivrisineklerden kurtulmanın doğal yöntemi

İLİŞKİLİ HABER

Sivrisineklerden kurtulmanın doğal yöntemi
En şık portmanto modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En şık portmanto modelleri
Dünyanın en büyük pembe pırlantası

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en büyük pembe pırlantası

BİR YORUM YAPIN 1

Ebru Bektaşoğlu 4 yıl önce

Hızlı tüketim alışkanlıklarımızı bırakarak ikinci el kullanımına yönelebiliriz.