Artvin'de gezilecek yerler

Yaz aylarında alternatif tatil rotaları arayanların yeni gözdesi Artvin hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. İşte Artvin'e gidip görmeden dönmemeniz gereken yerler...

Türkiye'nin en doğal yeşil alanlarını içinde barındıran Karadeniz'in en özel şehirlerinden biri olan Artvin, son yıllarda farklı bir tatil yapmak isteyenlerin akınına uğruyor. Sadece doğal güzellikleri ile değil, yılın belli dönemlerinde gerçekleştirilen festivallerle de ilgi odağı olan Artvin'in güzel mekanlarını ve festivallerini sizler için araştırdık. 

İşte Karadeniz'in incisi Artvin'e gidipte görmeden dönmemeniz gereken yerler:

1. Karagöl Sahara Milli Parkı

Şavşat ilçesinde bulunan bu Milli Park, el değmemiş doğasıyla kamp severlerin vazgeçilmez adresi olacak. İster gölde yüzün ister yeşillikler arasında yürüyüş yapın...

2. Ardanuç Kalesi

Gevhernik Kalesi olarakta bilinen Ardanuç Kalesi, manzarası ve meşhur ahşap merdivenleriyle görülmeye değer bir tarihi eser.

3. Cehennem Deresi Kanyonu

Artvin, Dünyanın en büyük ikinci kanyonuna sahip. Turistlerin son gözdesi Cehennem Deresi Kanyonu; adrenalin ve doğal güzellikleri bir arada sunuyor.

4. Porta Manastırı

Tarihi 10.yüzyıla kadar dayanan bu eski manastır, dönemin tarih ve kültürüne şahit olmak isteyenlerin duraklarından olmayı sürdürüyor.

5. Atabarı Kayak Merkezi

Artvin yalnızca yaz aylarının değil Atabarı Kayak Merkezi sayesinde kış mevsiminin de tadını çıkartabileceğiniz imkanlarla dolu.

6. Maçahel

Bir kısmı Gürcistan'ın sınırlarında olan Maçahel Vadisi, UNESCO Biorezerv Alanı ünvanına sahip. Doğanın bin bir rengine şahit olabileceğiniz bu vadiye yalnızca karayoluyla ulaşabilirsiniz.

7. Borçka ve Şavşat gölleri 

İsviçre Alplerini aratmayan güzellikleri ile bu iki göl, adeta yeryüzü cenneti olarak nitelendiriliyor. Neredeyse yeşilin her tonunun hakim olduğu bu göller, dünya üzerinden gelen pek çok turisti ağırlıyor. 

MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN ARTVİN FESTİVALLERİ 

Şavşat Yavuzköy Kış Şenlikleri

Artvin'in en güzel ilçesi olan Şavşat'ta düzenlenen bu etkinlik her yıl 30 Ocak günü gerçekleştiriliyor. Festivale katılan kişiler, büyük halkalar oluşturarak kemençe eşliğinde horon ediyor. Bunun dışından halat çekme yarışması yapılıyor. Festivale katılan kişiler belirlenen alanda tahtadan kendi yaptıkları kızaklarla kayak yapıyor. 

Şavşat Veliköy Kar Güreşleri Festivali 

Şavşat'da gerçekleştirilen bu etkinlikte güreşçiler karların üzerinden birbirlerine galip gelmeye çalışıyorlar. Şubat ayının 13. gününde yapılan festivale Karadeniz Bölgesin'den pek çok güreşçi katılıyor. 

Artvin Kafkasör Kültür Turizm Ve Sanat Festivali 

Artvin'de yapılan etkinlikler içinde en çok ziyaretçi çeken festivallerden biri Artvin Kafkasör Kültür Turizm Ve Sanat Festivali'dir. Festival kapsamından büyük alanlarda boğa güreşleri gerçekleştiriliyor. 

Kafkas Arı Ve Bal Festivali

Her yıl 18 Ağustos'da gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oluyor. Sadece Türkiye'den değil, Gürcistan'dan da ziyaretçilerin geldiği festivalde çeşitli halk dansları izleyiciye sunuluyor. 

2018'in en trend kemer kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

2018'in en trend kemer kombinleri
İğneada'sı 'Longoz Ormanları'na yolculuk

İLİŞKİLİ HABER

İğneada'sı 'Longoz Ormanları'na yolculuk

BİR YORUM YAPIN 2

Tahsin Güneş 5 yıl önce

Arhavi MENCUNA şelalesi, uluslararası Arhavi kültür ve sanat festivali.

Toplam 4 beğeni

Zekai Pehlevan 5 yıl önce

Artvin'i gormeden olmek, bir yurttas icin buyuk kayip ve eksik yasam demektir.

Toplam 2 beğeni