Dünyanın en pahalı ceketi: Fiyatı 6.6 milyon lira

İngiltere'nin başkenti Londra'da önümüzdeki Eylül ayından gişe rekorları kıran filmlerle özdeşleşmiş pek çok parça müzayede usulüyle satışa çıkarılacak. Müzayede de satışa sunulan eşyalar arasında Star Wars serisinde Han Solo karakterini canlandıran Harrison Ford'un giydiği cekette var.

İngiltere'nin en büyük açık arttırma şirketlerinden biri, efsaneleşmiş filmlerde kullanılan giyim ve dekor ürünlerini yapacağı büyük bir açık artırmayla meraklılarıyla buluşturacak. Birbirinden değerli 600 parçanın satılacağı koleksiyondan elde edilen gelir NSPCC'ye (Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği) bağışlanacak. 

Koleksiyonun en değerli parçası ise Harrison Ford'un 1977 yılında Star Wars serisinde Han Solo karakterini canlandırırken giydiği ve karakterle bütünleşen ceket. Ceketin yaklaşık olarak 1 milyon Sterlin yani yaklaşık 6.6 milyon liraya alıcı bulacağı söyleniyor. 

Bunun dışından müzayede de satılacak ürünler arasında yüksek rakamlara satılacak olan farklı ürünlerde bulunuyor. Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası filminin çekimlerinden geriye kalan çikolata ambalajı 60-70 bin TL arasında bir fiyata satışa çıkarılacak. 

Bir döneme damga vuran "Geleceğe Dönüş" filminde Marty McFly'ın kullandığı uçan kaykayın ise 50 bin sterline satılması ön görülüyor.

Sinema tarihinin en çok beğenilen film serilerinden biri olan Indiana Jones'da kullanılan ve başrol karakteriyle bütünleşen şapka ve kırbacında 2 milyon liraya satılması bekleniyor. 

BİR YORUM YAPIN 1

konyalı 5 yıl önce

kandil 2018 2019 yaz kreasyonu mu bu ne ya terörist kıyafeti bildiğin bir de servet mi ödüyorlar :D

Toplam 2 beğeni