Bir iyilik perisi hikayesi: Nişantaşı'nı bıraktı Afrika yollarına düştü

Banu Çiftçi, dünya üzerinde acının olduğu her yere şifa dağıtmaya çalışan Yeryüzü Doktorları'nın bir üyesi. Dünyanın uzak bölgelerinde aşkla mesleğini yapmaya çalışan genç doktor Çiftçi, işiyle ilgili şunları söylüyor: "Onlara yardım ettikçe manevi huzura kavuşuyorum. Ben buna mesleğimin zekatı diyorum"

Banu Çifçi, genç ve idealist bir doktor... Uzmanlık alanı kadın hastalıkları olan Çifçi, Nişantaşı'ndaki muayenesinde çalışmayı bırakıp kendi tabiriyle 'İyi insan' olmak için Yeryüzü Doktorları'na katılıyor. İşte genç doktorun öyküsü de burada başlıyor. İnsanlara yardım etmek ve yaralarını sarmak için ülkesinden kilometrelerce uzakta zor şartlar altında çalışmayı göze alan Çifçi, Afrika, Uganda ve Somali gibi ülkelere giderek burada sağlıksız şartlar altında yaşayan insanlara umut ışığı oluyor. 

Bununla da kalmayan Banu Çiftçi, yaşadıklarını ülkemizde de paylaşmak için 'Kadın' ve 'Çocuk halinizi unutmayın' isimli iki youtube kanalı açıyor. Youtube kanalındaki takipçileriyle Afrika'da 10 su kuyusu açtıran genç doktor, bunların yanı sıra yardıma muhtaç bölgelerde pek çok iftar sofrası kurdurup kumanya dağıtılmasını da sağlamış. 

BİZİ GÖRDÜKLERİNDE MUTLU OLUYORLAR

Gittiği ülkelerde yaşadıklarını anlatan Banu Çifçi " İnsanlar hasta oldukları için üzülmek yerine bizi gördükleri için mutlu oluyorlar. Çünkü ilk kez bir doktorla karşılaşıyorlar" diyor. İnsanlara yardım etmenin kendisini çok mutlu ettiğini  de ifade eden Çifti sözlerini şöyle sürdürüyor: "Onlara yardım ettikçe manevi huzura kavuşuyorum. Ben buna mesleğimin zekatı diyorum" ifadelerini kullanıyor. 

BAKIŞLARI İLE TEŞEKKÜR EDİYORLAR

Çifçi, olumlu sağlık koşullarından uzakta yaşayan hastalıklara rağmen ömürlerinde doktor görmemiş insanların hikayelerini de anlatıyor: "Karnında bir bebek büyüklüğünde fıtık olan bir hasta vardı. Uzun bir yoldan gelmişti. Ameliyat olacak ve gülüyor. 'Korkmuyor musun?' dedim. 'Ben yıllardır bunu bekliyorum, kurtulacağım' dedi. Sonrasında inanılmaz minnet duydu bize. Bakışlarında bunu gördük. Bir anneyi ilk kez ultrasonla muayene ettik. Cinsiyetini söyledik bebeğin. Şaşırdı, 'Nasıl yani bunu görebiliyor musunuz?' dedi. İlk kez bebeğini gördü ekranda, yüzüne mutluluk oturdu. Biz dört boyutlu ultrasonlarda görüyoruz bebeklerimizi ama bu kadar mutlu olamıyoruz."

 

 

Şehit kızından duygulandıran paylaşım!

İLİŞKİLİ HABER

Şehit kızından duygulandıran paylaşım!
TRT Çocuk'tan açıklama: Akıl dışı bir iftira

İLİŞKİLİ HABER

TRT Çocuk'tan açıklama: Akıl dışı bir iftira

BİR YORUM YAPIN 8

MEHMET MUSTAFA ALOR 5 yıl önce

İyi İnsan Olmak herkese nasip olmuyor. Baksanıza ne diyor. Mesleğimin zekatı. Yaratılışının gereğini ifa eder gibi . İyiliğin kıyamete kadar var olması için; İyi ki varsınız. Tüm Kalbimle size saygı ve şükranlarımı sunarım.

iyi 5 yıl önce

iyi kalpli insan . Allah senden razi olsun

Toplam 2 beğeni

Yusuf 5 yıl önce

Ne iyi kalpli insalar var. Mesleğinin asıl hakkını veren rahatını düşünmeyen güzel yürekli insanlar. Şu çocukların gülüşleri huzuru sevinci herşeye bedel değil midir. Allah mesleklerimizi hayırlı yollarda insanlara faydalı olabilecek şeylerde çalıştırmayı nasip etsin. Allah razı olsun meslektaşım.

Toplam 5 beğeni

Hamdi 5 yıl önce

Iyiki varsınız Allah razı olsun rabbim sizin gibi insanlarımızın sayısını artırsın

Toplam 4 beğeni

Merhaba 5 yıl önce

Ne güzel duygu, allah rızası için veren el olmak .

Toplam 10 beğeni

İbrahim13 5 yıl önce

Allah herkese böyle güzel şeyler yapmayı nasip etsin

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun