Engellilerin dans edemeyeceğini söyleyenleri utandırdı

Bir bacağının diğerinden kısa olması nedeniyle protez kullanan Samira Hüseyinova, internette gördüğü 'Protezliler dans edemez' yorumuna inat dansa başladı.

Manisa'da yaşayan 17 yaşındaki Samira Hüseyiova, protez bacak kullananların da herkes gibi dans edebileceğini gösterdi. Yaklaşık 1 aydır Latin Dansları eğitimi alan Hüseyinova, dansla engellerin aşılabileceğini göstererek ''Engelliler dans edemez'' diyenleri yanılttı. 

Samira Hüseyinova, internette okuduğu ''Engelliler dans edemez'' yorumundan dolayı dans kursuna yazılarak herkesin takdirini kazandı. Bu süreçte her zaman yanında olan annesi Gül Hüseyinova diğer engelli annelerine seslenerek, ''Çocuğun engelli bile olsa dışarı çıkaracaksın. Biz bunu çok yaşadık. Yolda yürüdüğümüz zaman gözler üzerimizde oluyor. Bu konuda yapacak bir şey yok. Benim kızımı da Allah yarattı, normal insanı da Allah yarattı. Bu nedenle çocuğun engelli bile olsa dışarı çıkaracaksın, her yere götüreceksin.''

''Belki engelli çocuk ileride ya dans ederek ya resim yaparak, daha başka bir şeyle hayatını kazanacak. Bunu kimse bilemez. Engelli arkadaşlarımızda hiçbir zaman hayata küsmesinler. Hiçbir zaman 'Ben engelliyim' diye kendilerini eksik görmesinler. Tam tersi, olay eksiklik değil, olay normal insanlardan daha özel olduklarıdır. Hiçbir eksiklikleri yok. Hayatlarını devam edip, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirsinler. Anne ve babalarına da muhtaç olmasınlar" açıklamasını yaptı.

BİR YORUM YAPIN 0