Eğitim aşkı tüm kadınlara ilham kaynağı oldu

Mardin'in 300 nüfuslu Tebebağ köyünde yaşayan Kezban Koyun ve eşi Fahrettin Koyun, kısıtlı imkanlarına rağmen 5 çocuklarını da okuttular. Çocuklarını meslek sahibi yaptıktan sonra kendisi de okuma-yazma kursuna yazılan Kezban Koyun, eğitim aşkıyla tüm Türkiye'ye örnek oldu.

Geçimlerini çiftçilikle sağlayan Kezban Koyun ve eşi, yaşadıkları köyde kimse kızlarını okula göndermezken hem kız hem erkek tüm çocuklarını okuttular. Çiftin, 2 oğlu ve 1 kızı doktor, 1 kızı hemşire ve 1 kızları da öğretmen oldu. Çocukları kendi hayatlarını kazanmaya başlayınca sıranın kendisine geldiğini söyleyen Kezban Koyun, bölgede bulunan Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı okuma-yazma kursuna katılarak okuma yazma öğrenmeye başladı. 

TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Köyde yaşayan pek çok kadına ilham kaynağı olan Kezban Koyun, çocuklarını okuturken kimi zaman çevreden tepkiler aldığını açıklayarak yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kızlarımı okula gönderdiğimde benimle dalga geçtiler. Çocuklarımın hepsi çok zekiydi. Üniversite sınavında yüksek puan alıyorlardı ama onları Ankara ve İstanbul’daki üniversitelere gönderecek imkanım yoktu. Mecburen Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki okullarda okutmak zorunda kaldım. Çok zor şartlar altında çocukları okutmayı başardık. Kızlarım okulları kazanıp bir yerlere gelince köylüler de bu kız çocuklarını okula göndermeye başladı” 

DOKTOR TABELALARINI OKUMAK İSTİYORUM 

Çocuklarını meslek sahibi yaptıktan sonra kendisi de okuma yazma öğrenmeye karar veren Kezban Koyun, okulu çok sevdiğini söyleyerek "Yaşımız biraz ilerlemiş, kafamız pas tutmuş. İstiyoruz ki bir doktora gittiğimizde okumayı bilelim. Doktor tabelalarındaki yazıları okuyabilmek için okuma yazma kurslarına katıldım” sözleriyle okuma-yazma öğrenmenin gerekliliğini vurguladı. 

 

 

Canan Karatay'ın önerdiği tek ekmek yok satıyor!

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'ın önerdiği tek ekmek yok satıyor!
Türkiye'nin en yaşlı kadını hac yolunda!

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin en yaşlı kadını hac yolunda!
Yayladaki kadınların zorlu mesaisi

İLİŞKİLİ HABER

Yayladaki kadınların zorlu mesaisi

BİR YORUM YAPIN 2

oktay cantürk 5 yıl önce

Helal teyze, Allah zihin açııklığı versin

ben 5 yıl önce

ablam ellerinden öperim.