Diplomalı kokoreç ustaları...

Düzce'de kokoreç ustası babalarına yardım ederken işi öğrenmeye başlayan Dilara ve Simge Karagözoğlu kardeşler, tezgaha geçerek "kadın eli değen" kokoreci gönül rahatlığı ile müşterileri ile buluşturuyor.

Düzce'de 15 yıl önce tezgahta kokoreç işine başlayan Kudret Karagözoğlu, bir süre sonra kendisine yardım etmeleri için kızlarını da yanına aldı. Uzun yıllar babalarına yardım eden kız kardeşler işi öğrendikten sonra tezgaha geçip müşterilere kadın eli demiş kokoreçlerini sunuyorlar. 

Gelen müşteriler daha çok erkeklerin yaptığı bu işi kız kardeşlerin yaptığını görünce başta şaşırsalar da verilen hizmetten ve lezzetten gayet memnunlar.

Tezgahta bir kadının olmasından dolayı, müşterilerin daha dikkatli olduğunu söyleyen Karagözoğlu, "Kızları tezgahta gören müşteriler daha mütevazı ve hoşgörülü oluyor. Bu bizim de işimizi kolaylaştırıyor." dedi.

Üniversite mezunu olan 27 yaşında ki Dilan Karagözoğlu, babasının ve gelen müşterilerin kendisi ile '' diplomalı kokoreççi'' diyerek dalga geçtiklerini söyleyerek mezun olduğu alanda iş bulana kadar bu işi severek yaptığını belirtti.

Karagözoğlu kardeşlerin küçü olan Simge Karagözoğlu ise yaz tatilinde ve hafta sonlarında babasına yardım ederek işi öğrenmeye çalıştığını okulunu bitirdiğinde ise  beden eğitimi öğretmeni yada poils olmak istediğini söyledi.

 

 

 

 

 

Hacı adayları Arafat yolunda!

İLİŞKİLİ HABER

Hacı adayları Arafat yolunda!
ABD'nin ilk başörtülü spikeri  Tahera Rahman oldu

İLİŞKİLİ HABER

ABD'nin ilk başörtülü spikeri Tahera Rahman oldu
İstanbullu Gelin'e sürpriz transfer

İLİŞKİLİ HABER

İstanbullu Gelin'e sürpriz transfer

BİR YORUM YAPIN 0