'Gelinlik giyen' tarlalarda zorlu mesai

Ağustos ayından itibaren "gelinlik giyen" tarlalarda gün doğmadan mesaiye başlayan pamuk işçileri, çoğu zaman 40 dereceye dayanan sıcağa ve nemli havaya rağmen günün büyük bir kısmını çalışarak geçiriyor.

Makinelerin girmediği tarlarda insan gücüyle toplanan pamuk, "duvarında bile ot biten" bereketli Çukurova topraklarında önemini koruyor.

Tarlaların yakınındaki köylere kurdukları çadırlarda bin bir zorluklarla yaşayan tarım işçileri, çuvalları bellerine bağlayıp günün ilk saatlerinde pamuk hasadına çıkıyorlar. İşçilerin asıl zorlu mesaisi, sıcaklığın zaman zaman 40 dereceye ulaşması ve nemin çoğalmasıyla başlıyor.

Günlük ortalama 100- 200 kilogram pamuk toplayarak 50-100 lira kazanan işçiler, günün büyük bir kısmını tarlada geçirmelerinin ardından gün batımıyla çadırlarına dönüyorlar.

Suriyeliler de çalışıyor

Suriyeli Hele Ahmed Hüseyin, ülkesinde ev hanımı olduğunu ancak savaş sebebiyle 2 yıl önce geldikleri Türkiye'de tarım işçiliği yaptığını ayrıca, kavun, karpuz, pamuk ve narenciye hasadında çalıştığını söyledi. Kendisini en çok sıcak havanın zorladığını dile getiren Hüseyin, diğer işçilerle birlikte sabahın erken saatlerinde iş başı yaptıklarını, güneşin altında geçen yorucu bir çalışmanın ardından çadırlarına döndüklerini anlattı.

En büyük su parkları

İLİŞKİLİ HABER

En büyük su parkları
Karadeniz gezisinde yapılması gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

Karadeniz gezisinde yapılması gerekenler
Hac ibadeti sonrası ziyaret edilmesi gereken yerler

İLİŞKİLİ HABER

Hac ibadeti sonrası ziyaret edilmesi gereken yerler

BİR YORUM YAPIN 0