Sağlıklı topuklu ayakkabı giymenin kuralları

Topuklu ayakkabı giymekten vazgeçemeyen kadınlar için, sağlıklı topuklu giymenin püf noktalarını araştırdık. İşte detaylar...

Kadınların hiçbir zaman vazgeçemediği topuklu ayakkabılar, çok şık ve zarif duruyor. Ama topuklu ayakkabı giymek bazen kadınların kabusu olabiliyor. Bilinçsiz ayakkabı seçimi, ayak sağlığı sorunlarına neden olabiliyor. Hem şık ayakkabı giymek hem de ayak sağlığınızı düşünüyorsanız işte püf noktaları...

TOPUKLU AYAKKABI GİYMENİN PÜF NOKTALARI

Topuklu ayakkabılar giymekten vazgeçemiyorsanız ayak şeklinize göre ayakkabı tercih edin.

- Ayaklarınız orantısız ise bir numara büyük ayakkabıları tercih edin.

- Dengeyi iyi sağladığı için kalın topuklu ayakkabı modellerini seçin.

- Eğer bütün gün ayakta duruyorsanız, çok yüksek ayakkabıları tercih etmemeye özen gösterin. Çünkü tüm gün ayakta durduğunuz takdirde bacak kaslarınıza ve iskelet yapısına büyük zararlar verebilir.

- Parmaklarınızı sıkıştırmayan öne doğru eğimi az olan ayakkabıları seçin. Ayrıca eğer sağ ve sol ayağınızın boyutları birbirinden farklıysa mutlaka hangi ayağınız geniş ise ona göre ayakkabı seçimini yapın.

- Ayakkabı tabanını kaygan ya da sert olmamasına dikkat edin. Ayakkabının içinde kullanılan malzemede çok önemli mutlaka terletmeyen, ayak formuna uygun olması gerekiyor.

- Ayaklarınızın daha rahat etmesini istiyorsanız ayakkabıların içine ortopedi taban veya silikon tabanlar kullanın.

- Topuk boyu arttıkça ayakları daha çok rahatsız eder. Bu nedenle 8 cm'den yüksek topuklu ayakkabı giymemeye dikkat edin. En ideal topuklu ayakkabı boyu 5 cm topuktur. 

- Giydiğiniz ayakkabının ayaklarınız da sinir hasarlarına yol açmaması için her gün topuklu giymek yerine arada düz ayakkabılar tercih edin. 

- Genel olarak ayak sağlığı için bilinçli bir ayakkabı seçimiyle oluşabilecek sağlık sorunlarını yok edebilirsiniz.

Güveç temizlemenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Güveç temizlemenin yolları
Ev dekorasyonunda en değişik öneriler

İLİŞKİLİ HABER

Ev dekorasyonunda en değişik öneriler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0