YouTuber'ların popülaritesinin sırrı çözüldü

İzmir Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri 10 YouTube fenomeninin videolarını inceleyerek, ilgi görme nedenlerini araştırdı.

Son yıllarda meslek haline gelen YouTuber'lık, Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinin dikkatini çekti. 18-49 yaş arası kişilerin gününün %75'inin Youtube'da geçtiği ve her ay 6 milyar saat video izlendiği görüldü. Bunun üzerine İzmir Yaşar Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Ferah Onat ve Dr. Göker Gülay, popüler olan 10 YouTube fenomeninin 85 tane videosu izlendi. Seyahat, makyaj- güzellik- moda, hobi, ürün inceleme, bilim- teknoloji, sohbet, aile- çocuk kategorilerinde; Enes Batur, Orkun Işıtmak, Uras Benlioğlu, Merve Özkaynak, Danla Bilic, Meryem Can, Duygu Özaslan, Duygu Köseoğlu, Gurbetçi Aile ve İlkay Zaman’ın YouTube kanalları incelenerek, neden bu kadar çok izlendiğini ve popüler olmak için neler yaptığını araştırdı. 

Araştırma sonucunda; videoların neredeyse tamamında izleyici ile göz teması halinde oldukları ve videolara sohbet havasında başladıkları için insanların dikkati çektiği, aynı zamanda samimi duygularla çektikleri videolar sayesinde izleyicilerle bağ kurdukları gözlemlendi.

Diriliş Ertuğrul'da büyük sürpriz!

İLİŞKİLİ HABER

Diriliş Ertuğrul'da büyük sürpriz!
Emine Erdoğan Cengiz Aytmatov'un oğlu ile tanıştı

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan Cengiz Aytmatov'un oğlu ile tanıştı
Ünlü oyuncu Gülşen Madan meme kanseri oldu

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü oyuncu Gülşen Madan meme kanseri oldu
Recep İvedik 6'nın ilk görüntüleri ortaya çıktı

İLİŞKİLİ HABER

Recep İvedik 6'nın ilk görüntüleri ortaya çıktı
Babasının hayalini gerçekleştirecek

İLİŞKİLİ HABER

Babasının hayalini gerçekleştirecek
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

Analiz 5 yıl önce

bilim bu değil... rezalet bir yaklaşım...

Vatandaş34 5 yıl önce

bravo, iyi tespit !

Toplam 1 beğeni

yav he he 5 yıl önce

Eyy akademisyenler tüm sırrı bozmuşunuz. Neymiş samimi oldukları için bu kadar çok izleniyormuş. Bana gelip soraydınız söylerdim bu kadar zahmete girmezdiniz. Youtube'da doğal olacaksın...

Toplam 4 beğeni

TALHA 5 yıl önce

yolu bozulmuş gençlerimizi hatta ve hatta aramız bozuk insanları,ve hatta bütün insanları kazanmak için demekki ne gerekliymiş ''göz teması,sohbet havası,samimi duygular''

Toplam 12 beğeni